• Ξεκάθαρος ο βουλευτής Σταθάκης στον Βήμα FM. Για το χρέος, «το έχουμε πει 100 φορές», δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Ωραία. Επίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένας πολύ μεγάλος παράγων σταθεροποίησης που θα δημιουργήσει, όχι μόνο στην Ελλάδα, πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για τις αγορές». Εντάξει και με τις αγορές, δεν θα έχουμε πρόβλημα, θα πανηγυρίσουν για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Εύκολα τα βλέπω τα πράγματα, να ψηφίσουμε να τελειώνουμε.

 

  • Παρακολουθώ τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό θέμα περί χρηματισμού βουλευτών. Εντάξει αυτά για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να κάνει το έργο της κ.λπ. Μια δήλωση δεν μπορεί να κάνει κάποιος που να λέει απλά ότι «ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι»; Η κοινωνία παρακολουθεί και τρελαίνεται με το πολιτικό σύστημα που κάνει ότι πέφτει από τα σύννεφα, όταν όλοι ξέρουν ότι η ιδιοτέλεια, ο χρηματισμός και οι κάθε είδους εκβιασμοί είναι ο συνήθης τρόπος με τον οποίο αυτό το σύστημα λειτουργεί.

 

  • Όχι να το παινευτούμε αλλά από τις 2 Αυγούστου η στήλη έγραφε: «Δεν καταλαβαίνω αυτή τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση αποκλείεται να βρει τους 180. Η ελληνική πολιτική Ιστορία είναι, εκτός των άλλων, γεμάτη από εξαγορές βουλευτών. Βεβαιότητες γενικώς δεν υπάρχουν. Πόσο μάλλον, όταν αναφερόμαστε στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι και χωρίς την ενεργή παρουσία του λαού».

 

  • Προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς χαρακτήρισε τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου, ο… Σταύρος Θεοδωράκης! Αναμένουμε ανακοινώσεις αποτροπιασμού και από τους Β. Βαρδινογιάννη, Γ. Μπόμπολα γι’ αυτή την, πράγματι, κατάφωρη παραβίαση των καταστατικών αξιών της Αριστεράς…

 

  • Προσβεβλημένος δήλωσε και ο Μιλτιάδης Κύρκος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού. Λίγο πριν, το κόμμα του και η ομάδα των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών στην οποία συμμετέχει είχαν απορρίψει το αίτημα να συζητηθεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

 

  • Να σημειώσουμε ότι στην ευρωομάδα τον σοσιαλιστών συμμετέχουν ορίτζιναλ Αριστεροί, από αυτούς που ήταν με τους βομβαρδισμούς των Γιουγκοσλάβων λαϊκιστών κ.λπ., ξέρετε. Γιατί με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς δεν έχει πρόβλημα η εκσυγχρονιστική Κεντροαριστερά, απλά τους αεροψεκασμούς δεν μπορεί…

 

  • Δυστυχώς και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τάσεις να βγαίνουν σπυράκια με μια απλή συνάντηση με τους ΑΝΕΛ, όταν ο Φώτης Κουβέλης, συγκυβερνήτης μέχρι πέρυσι με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, παρουσιάζεται σαν «αίμα από το αίμα μας» και φυσικός σύμμαχος.

 

  • Όχι, δεν είμαι φαν του Πάνου Καμμένου, ας μην σπεύσει κανείς να βγάλει εύκολα συμπεράσματα. Αλλά, πολιτικά και ψύχραιμα, πιστεύω ότι το σπρώξιμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την… κεντροαριστερή γειτονιά είναι πολύ πιο επιθυμητό για τους συστημικούς κύκλους, από ό,τι οι «ανίερες συμμαχίες» με αντιμνημονιακή οριοθέτηση, για τις οποίες συνήθως εξανίστανται.

 

  • Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας κατατέθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισμα για τη δίκη των 10 κατηγορούμενων που συμμετείχαν στην παρέλαση του λαού στις 28 Οκτώβρη 2011 στη Θεσσαλονίκη. Απάντηση μελών του ΠΑΜΕ: «Δεν θα βγάλουμε ψήφισμα, γιατί στις παρελάσεις και τις πλατείες ήσασταν με τους χρυσαυγίτες»! Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά…

 

  • Ακούσαμε και τη φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη σε ηχητικό αρχείο που έβγαλε το ΚΚΕ σε πρόσφατη εκδήλωση. Ιστορικά, έχει ενδιαφέρον. Αυτό που ξεχνούν μάλλον οι σύντροφοι είναι ποιος τον έστειλε στη Σιβηρία και τον εξόντωσε πολιτικά και βιολογικά. Παλιές ιστορίες…

 

Φωτο: Βομβαρδισμένη γέφυρα στο Βελιγράδι

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!