– Είναι φανερό ότι η επένδυση σε ένα διπολισμό με τη Ν.Δ. δεν είναι η απάντηση για το πώς θα μεγαλώσει η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Για πολλούς λόγους. Δοκιμάστηκε κάπως αυτή η τακτική, είτε από επιλογή είτε παράχθηκε «αυθορμήτως» από τη ροή των πραγμάτων, και δεν απέδωσε.

 

– Φαίνεται ότι το αυτονόητο -για τη βάση του κόμματος- συμπέρασμα ότι είμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη και ότι δεν έχουμε τη νίκη στο τσεπάκι, αρχίζει να συνειδητοποιείται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να τα απασχολεί. Ακόμα και αυτή την τελευταία ώρα, ας μην ψάξουμε για επικοινωνιακές φαεινές, αλλά για πολιτικές ουσίας.

 

– Μάθαμε ότι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και αξιόλογος σύντροφος, μιλώντας σε φεστιβάλ του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δεξιά στροφή και κινήθηκε σε τόνο γενικά επικριτικό για την πολιτική του κόμματος. Ούτε θεματοφύλακες είμαστε ούτε λέμε να κρύβει κανείς την άποψή του. Αλλά δεν είναι και κακό να σκέφτεται τι, πού και πώς ακριβώς το λέει. Ειδικά σε ακροατήρια που θα άξιζε κανείς να αντιπαρατεθεί με τη δική τους άποψη για το πώς εκτιμούν την κατάσταση σήμερα, τι κάνουν και αν ενδιαφέρονται για μια αλλαγή στον τόπο, πέρα από τη δική τους «κομματική δικαίωση». Προς συζήτηση.

 

– Πρόταση: Να διοργανωθούν παντού εκδηλώσεις για την Ευρώπη, τις ευρωεκλογές και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα θέματα. Δεν υποτιμάμε καθόλου τη δουλειά που πρέπει να γίνει για τα τοπικά ψηφοδέλτια, αλλά μάλλον το μεγάλο μήνυμα θα δοθεί σε μεγάλο βαθμό στις κάλπες των Ευρωεκλογών. Και πρέπει να είναι ηχηρό.

 

– Ίσως αν το 2012 είχε κρατηθεί μια άλλη στάση και είχε δοθεί προσοχή σε έναν άλλο Θεοδωράκη, να είχε αλλάξει η πορεία των πραγμάτων και να μην μπορούσε σήμερα να εμφανίζεται ο… Σταύρος σαν σωτήρας. Η Ιστορία τελικά όχι μόνο επαναλαμβάνεται σαν φάρσα αλλά και παράγει φάρσες στη θέση άλλων εξελίξεων που αποτρέπονται.

 

– «Η μάχη των εκλογών κρίνεται στον πρώτο γύρο κι εκεί ο λαός πρέπει να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ». «Τι νέο φέρνει για παράδειγμα το Ποτάμι; Τις ίδιες θέσεις βρίσκεις σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ». «Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών της διακυβέρνησης, βλέπετε το σύστημα να ανησυχεί; Γιατί σύστημα δεν είναι μόνο η Ν.Δ., η κυβέρνηση, που κοκορομαχούν με τον ΣΥΡΙΖΑ για την καρέκλα και είναι φυσικό να στήνουν τρικούβερτο δικομματικό καβγά χωρίς ουσία». Από συνέντευξη του Θ. Παφίλη (ΚΚΕ). Ασχολίαστα.

 

– Αρκετή συζήτηση γίνεται για τη συνέντευξη της Δούρου για το Άγιο Όρος. Καταρχάς, ακόμα κι αυτό καλό είναι. Αν απαλλαγούμε και από ορισμένες ευκολίες και καταλάβουμε ότι θα υποχρεωθούμε να έχουμε μια πολιτική για διάφορα θέματα που πριν 3-4 χρόνια ούτε καν θα το φανταζόμασταν, ακόμα καλύτερα… Αυτό μόνο, χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία του θέματος.

 

– «… Δεν ντράπηκα ποτέ στη ζωή μου για τη σκούπα και το σφουγγαρόπανο που κράτησα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου και δεν θα επιτρέψω για το χατίρι κανενός Σαμαρά να γίνουν οι γιοι μου δούλοι στα ντόπια και ξένα σκλαβοπάζαρα». Αυτά είπε η Ευαγγελία Αλεξάκη, απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών. Είχαμε ξαναδημοσιεύσει δήλωση της ίδιας κυρίας, αλλά συνεχίζουμε. Νομίζουμε είναι διδακτικά και έχουν μεγαλύτερη αξία αυτά τα λόγια από άλλα σοφών ανδρών που τους παρακολουθούμε καθημερινά στα κανάλια…

 

 

– Το να κατηγορείται κανείς σαν λαϊκιστής σήμερα, που στο όνομα του αντιλαϊκισμού καταργείται η δημοκρατία, δεν είναι και πολύ κακό. Μάλλον τιμητικό μοιάζει

 

Για απόψεις ή όποια συνεισφορά στη στήλη: [email protected]

Αηδόνης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!