Η παράλογη και εκφοβιστική αγωγή της Ενεργειακής Κυκλάδων κατά 100 (!) κατοίκων δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει τους Τηνιακούς. Πολίτες ενωμένοι ειρηνικά και αποφασιστικά, βρέθηκαν στο βουνό από νωρίς το πρωί και τα μηχανήματα δεν ανέβηκαν για την σκυροδέτηση της τελευταίας βάσης.

Αυτή τη φορά μάλιστα, οι επενδυτές, δεν δίστασαν να προκαλούν με την παρουσία τους στο σημείο, προσπαθώντας αρκετές φορές να δημιουργήσουν –ανεπιτυχώς– τεχνητή ένταση, εξαπολύοντας κατηγορίες τόσο προς τους διαδηλωτές όσο και κατά των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Τήνου που ήταν παρόντες.

Παρ’ όλα αυτά, η πολιτεία όχι μόνο αδιαφορεί επιδεικτικά, αλλά και με απροκάλυπτο τρόπο, συμβάλλει στην εκπλήρωση των εργασιών, προσφέροντας «προς ενοικίαση» τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία σε ρόλο σεκιούριτι, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «πράσινων» επενδυτών.

(Με υπόμνημα προς την αστυνομική διεύθυνση) ο δικηγόρος Απόστολος Σοφιαλίδης τεκμηριώνει γιατί η επίμαχη απόφαση, απαγόρευσης της κυκλοφορίας από την αστυνομία, πεζών και οχημάτων σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, δεν είναι νόμιμη!

Τήνος 10/9, Δεράφια… Μπροστά στην μάντρα μπετόν. «Ούτε στην Τήνο, ούτε πουθενά, ελεύθερα βουνά, χωρίς αιολικά». Ξημέρωσε και είμαστε εδώ από τις 5,30. Ο Γερμανός επενδυτής είναι παρών, προσπαθώντας να δημιουργήσει και πάλι τεχνητή ένταση, αλλά ο κόσμος ειρηνικά προστατεύει το νησί. Όπως όλα δείχνουν, δεν θα γίνει ούτε σήμερα η σκυροδέτηση της τελευταίας βάσης. Μετά από 4,5 ώρες ειρηνικής διαμαρτυρίας, και με τις δυνάμεις της αστυνομίας παραταγμένες σε μικρή απόσταση με πλήρη εξοπλισμό, ο κόσμος διαλύθηκε όταν έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιχειρηθεί εκ νέου μεταφορά υλικού. Μαζικά και με ειρηνικές διαθέσεις, οι επανειλημμένες προσπάθειες του επενδυτή να δημιουργήσει ένταση, δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Άλλη μια νίκη του νησιού μας, άλλη μια ανάσα που κερδίσαμε, σε έναν αγώνα αντοχής! Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε! Καμία μάχη που δώσαμε όλοι μαζί, δεν χάθηκε!

Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!