Έξω οι γιατροί, μέσα οι άρρωστοι

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κάθε χρόνο, τα τελευταία πέντε χρόνια, φεύγουν, μεταναστεύουν από την Ελλάδα 1500 γιατροί! 1500 κάθε χρόνο! Μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2018, 281 γιατροί ζήτησαν τις σχετικές βεβαιώσεις από το Σύλλογο για να εργαστούν στο εξωτερικό∙ οι περισσότεροι για την Αγγλία και ακολουθούν η Γαλλία και η Γερμανία. Αλλά κι απ’ αυτούς που δεν φεύγουν λόγω ηλικίας ή άλλων κωλυμάτων, ένας μεγάλος αριθμός είναι σε κακή επαγγελματική, οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση. Το 28% των μελών του ΙΣΑ είναι άνεργο ή υποαπασχολούμενο! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της γενικής καθίζησης της χώρας, που με τόσο ζήλο συνεχίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των «μεταρρυθμίσεων» που στερούν από την κοινωνία ή απαξιώνουν το εξαίρετο ιατρικό της προσωπικό.

Τζίνα Πετρούτσου

Ούτε ένας, πανάθεμά τους!

Παρακολουθώντας συμπτωματικά την περασμένη Κυριακή το βράδυ μια τηλεοπτική εκπομπή για το ποδόσφαιρο, θυμήθηκα αυτό που είχα διαβάσει τις προάλλες στον Δρόμο ότι οι περισσότεροι παίκτες στις μεγάλες ελληνικές ομάδες είναι ξένοι. Αφορμή ήταν η παρεμπίπτουσα επισήμανση του αθλητικού ρεπόρτερ την ώρα που αναφερόταν στο παιχνίδι της ΑΠΟΕΛ με τον Απόλλωνα ότι και οι 22 παίκτες μέσα στο γήπεδο είναι ξένοι! Ούτε ένας Κύπριος! Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική, Ευρώπη, πανσπερμία, αλλά ούτε ένας ΕλληνοΚύπριος ή Ελλαδίτης ή έστω ΤουρκοΚύπριος! Οι παίκτες ξένοι, οι ιδιοκτήτες εργολάβοι που ξεπλένουν χρήμα και εκβιάζουν τους πολιτικούς και οι οπαδοί παραμυθιασμένοι τρέχουν τάχα μου για την ιδέα! Κι ύστερα, περιμένει κανείς αυτοί και τα παιδιά τους να πονέσουν για το ξεπούλημα της Ελλάδας και της Κύπρου, αφού τον αφελληνισμό και τον γκανγκστερισμό τούς τον πλασάρουν για θρησκεία!

Περικλής Ζώης

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη, Realnews, 29/4/2018

Είμαι κοντά στην τρέλα!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μειώσει μία φορά το αφορολόγητο. Και έχει ήδη υπογράψει τη νέα μείωση που θα στείλει ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση και την απόγνωση τους φτωχότερους των Ελλήνων. Από μένα που έχω μισθό 680 ευρώ, με τη νέα φορολογική κλίμακα, θα χάσω άλλο ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ μισθό! Τα χρέη μου που δημιουργούνται κάθε μήνα από μισοπληρωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ, νοίκια, κοινόχρηστα κ.λπ. θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα! Τα τρόφιμα που αγοράζω θα μειωθούν κι άλλο αναγκαστικά. Πραγματικά, μου έρχεται θολούρα και φοβάμαι μην κάνω και καμία τρέλα που θα μου φαίνεται πολύ λογική! Ρε, πού μας κατάντησαν οι σοσιαλιστές, τα ρεμάλια!

Λένα Φυτούση

Οι άθλιοι και τα πρόβατα

Ο Καμμένος και ο Σταθάκης έχουν την ψευτιά και την εξαπάτηση στο αίμα τους. Είναι το φυσικό τους. Αντιπροσωπευτικά υποκείμενα μιας κυβέρνησης που έκανε την αθλιότητα λάβαρο. Απ’ όπου και να τους πιάσεις λερώνεσαι. Χωρίς δισταγμό έλεγε ο Σταθάκης στη Βουλή, για να διευκολύνει τα πρόβατα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να δεχτούν κι αυτό το υπόθετο, ότι οι λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία που βγαίνουν στο σφυρί από την κυβέρνηση δεν έχουν δα και καμία αξία. Κι ας έχει προηγηθεί ο Καμμένος που κατακεραύνωνε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τα ορυχεία έχουν λιγνίτη αξίας 2 δισ. ευρώ που θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για 20 χρόνια! No problem, οι άθλιοι. Και τα πρόβατα παραμένοντας πρόβατα ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αναρωτηθούν γιατί άραγε τα θέλουν οι Ευρωπαίοι, που τα περιλάβανε στα προαπαιτούμενα, αν πράγματι είναι άνευ αξίας; Βολεύονται και προσπερνάνε ότι ο Σταθάκης μ’ αυτή την τοποθέτηση όχι μόνο τους κατευθύνει με τη γκλίτσα, αλλά εξυπηρετεί και τους επενδυτές που θα τα αρπάξουν κοψοχρονιά αφού είναι… άχρηστα!

Μπ. Ροϊλός  

«Πολιτικοί» και «δημοσιογράφοι»

Είμαι ο Νίκος Γκάλης και κάποιοι δεν είναι καλά. Είμαι αθλητής και κάποιοι δεν είναι δημοσιογράφοι. Δεν είμαι πολιτικός και κάποιοι δεν θα έπρεπε να είναι πολιτικοί. Δεν θα βρίσκομαι σε κανένα ψηφοδέλτιο κανενός κόμματος και κάποιοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται. Τα μόνα παιχνίδια που έχω παίξει ήταν εντός γηπέδου. Αυτοί που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μου και όσοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού είναι άξιοι της μοίρας τους. Και στους Έλληνες αξίζει μια καλύτερη μοίρα.

Nick Galis (fb)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!