Να ευχόμαστε να μην

«Ούτε νερό ούτε σαπούνι στα ευρωπαϊκά με ελληνική συμμετοχή στρατόπεδα συγκέντρωσης! Αφού, λοιπόν, δεν πλένουν τα χέρια τους, κάψτε τους για να μην μολύνουν τον πολιτισμό μας!» (fb)
Σκέφτομαι τι θα γίνει αν ο κορωνοϊός «μπει» στη Μόρια και οι έγκλειστοι απελπισμένοι ξεχυθούν κατά χιλιάδες έξω από τα συρματοπλέγματα για να σωθούν από τη μόλυνση! ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία φέρουν ακέραια την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί και για ό,τι μπορεί να συμβεί με τους πρόσφυγες. Υποτελείς στους Ευρωπαίους που έχουν φορτώσει αυτό το πελώριο πρόβλημα στην Ελλάδα και ανεύθυνοι απέναντι στους Έλληνες που τους ψήφισαν. Όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή σ’ αυτό τον τόπο που από ευλογημένος τείνει να γίνει καταραμένος!
Νίκη Τράντα

Σκοτώνουν τον Ασάνζ

Το βρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ να βγει με εγγύηση από τις φυλακές, επειδή κινδυνεύει από τον ιό αφού στα επτά χρόνια του εγκλεισμού του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ είχε υποστεί τέσσερις λοιμώξεις του αναπνευστικού και καρδιακές επιπλοκές και ανήκει στις εξαιρετικά ευπαθείς ομάδες! Η βρετανική «δικαιοσύνη», όμως, που είναι πιο ευαίσθητη απέναντι στους Αμερικάνους, αρνήθηκε κάθε επιχείρημα υπέρ της αποφυλάκισης και δέχτηκε τον ισχυρισμό που εκφράστηκε από τη δικηγόρο των ΗΠΑ ότι αυτός ο ταλαιπωρημένος άνθρωπος έχει πρόθεση να δραπετεύσει! Η συνένοχη βρετανική «δικαιοσύνη» προφανώς θεωρεί ότι τα εγκλήματα των Αμερικάνων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν που αποκάλυψαν τα Wikileaks είναι ασήμαντα μπροστά στο «έγκλημα» του Ασάνζ για τον οποίο δεν ισχύει κανένας έστω ανθρωπιστικός λόγος προστασίας.
Μαίρη Λαμπροπούλου

Κυνηγοί κεφαλών

Οι αυτοκρατορίες δεν πτοούνται ούτε από λιμούς ούτε από ιούς. Ακόμα κι αν το σύστημά τους μπάζει από παντού, το βαθύ τους κράτος –υπό την κάλυψη των πολιτικών ανδρεικέλων που το διαχειρίζονται και των ελεγχόμενων από τραστ καναλιών και εφημερίδων–, συνεχίζει να επιτίθεται στις χώρες, τις κοινωνίες και τα πρόσωπα που δεν υποτάσσονται χρησιμοποιώντας συνεχώς νέα όπλα. Μέσα σ’ αυτή τη ρουτίνα, όχι μόνο δεν παγώνουν οι κυρώσεις στο Ιράν που πλήττεται από τον κορωνοϊό, αλλά προστίθενται αγκάθια στη Βενεζουέλα με την επικήρυξη του προέδρου Μαδούρο ως εμπόρου ναρκωτικών! Όποιος διευκολύνει τη σύλληψή του θα πάρει αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων! Είναι φανερό ότι πίσω από τη βιτρίνα, το αμερικάνικο σύστημα εξουσίας, και με ευρεία κοινωνική υποστήριξη, έχει παραμείνει στην εποχή των πιστολάδων του Τέξας!
Γιώργος Καλαματιανός

Ειδήσεις με σημασία

– 500.000 απολύσεις στην Ισπανία λόγω κορωνοϊού και σταμάτημα των δραστηριοτήτων.
– 3,2 εκατομμύρια Αμερικανοί μπήκαν σε καθεστώς επιδόματος ανεργίας τον Μάρτιο.
– Γαλλία και Αφγανιστάν απελυθέρωσαν πολλούς φυλακισμένους λόγω κορωνοϊού.
– Στο Κόσσοβο έπεσε η κυβέρνηση που αρνιόταν να πάρει μέτρα για την πανδημία.
– Στη Γαλλία, και ενώ οι εκλογές για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών έγιναν εν μέσω πανδημία, τώρα ο δεύτερος γύρος αναβάλλεται για Σεπτέμβριο.
– Στη Βολιβία αναβλήθηκαν οι προεδρικές εκλογές. Το ίδιο και στη «Βόρεια Μακεδονία».
– Στη Σρι Λάνκα (Κεϋλάνη) αναβλήθηκαν οι βουλευτικές εκλογές.
– Στη Ρωσία αναβλήθηκαν οι συνταγματικές αλλαγές που θα εγκρινόντουσαν από τον ρώσικο λαό.
– Στις ΗΠΑ οι προκριματικές εκλογές στη Λουιζιάνα αναβλήθηκαν, ενώ ο Τραμπ επιμένει να πραγματοποιηθεί το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!