Νοκ άουτ!

Την ώρα που οι δυτικές χώρες εμφανίζονται πολύ απροετοίμαστες, παρ’ όλο που δεν υπέστησαν τον αιφνιδιασμό του «πρώτου κύματος», για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και την ώρα που ο Τραμπ και ο Πομπέο συνεχίζουν να ζητούν άλλοθι κατηγορώντας την Κίνα για τη «διαφυγή» του ιού, αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για τα «εργαστήρια» βιολογικών και χημικών όπλων που έχουν εγκαταστήσει οι ΗΠΑ σε 25 χώρες, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία και μερικές χώρες που προήλθαν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Μόνο στην Ουκρανία έχουν ανοίξει 16 τέτοια «labs» διασπείροντας σε όλο τον κόσμο τα επικίνδυνα πειράματα με άκρως θανατηφόρα φορτία, από ραδιενεργές ακτίνες, νευροπαραλυτικές ουσίες, ακόμα και το Agent Orange γνωστό από τη φρίκη που σκόρπισε στον πόλεμο του Βιετνάμ αφήνοντας θανατηφόρα ίχνη μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today, η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει αποκρύψει εκατοντάδες περιστατικά διαρροών και ατυχημάτων σ’ αυτά τα εργαστήρια. Αλλά είναι και εντυπωσιακό ότι με όλη αυτή την τεχνολογία θανάτου που μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν, ένας ιός από τη φύση τους έχει βγάλει νοκ άουτ!

Ευριπίδης Λαζάρου

Κινέζικη αυτοκριτική

Οι Κινέζοι ιθύνοντες κάνουν αυτοκριτική εμπράκτως για την υποτίμηση της εξάρτησής τους από τεχνολογίες που διαθέτουν οι Αμερικάνοι. Μετά από τις τελευταίες απαγορεύσεις στις εξαγωγές προς την Κίνα που επέβαλε ο Τραμπ στις αμερικάνικες εταιρίες που κατασκευάζουν τσιπ για υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ., οι Κινέζοι ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός νέου πανεπιστημίου στο Jiangsu, του πρώτου αυτού του είδους στον κόσμο, με αποκλειστικό αντικείμενο σπουδών τις τεχνολογίες αιχμής, όπως τεχνητή νοημοσύνη, 5G/6G και κβαντικοί υπολογιστές. Θα ξεκινήσουν με 30.000 σπουδαστές που έχουν ήδη διακριθεί σ’ αυτή την επιστήμη και με καθηγητές απ’ όλο τον κόσμο!

Μαίρη Ροΐδη

Αθώος ο Ρουβίκωνας

Κατέπεσαν στο δικαστήριο οι κατηγορίες εναντίον 12 μελών του «Ρουβίκωνα», που αφορούσαν σε σειρά παρεμβάσεων της συλλογικότητας. Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνταν αφορούσαν σε «παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, παρέμβαση για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, παρέμβαση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, παρέμβαση στην πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας κατά του πολέμου στην Υεμένη, παρέμβαση στα δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης βιαστή Στρατιωτικού, παρέμβαση στην Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης, παρέμβαση στο Πεντάγωνο.

thepressproject.gr


Προσεχώς

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!