Λαγός ο σκληρός Νικ

Μίλησε ο Ν. Χαρδαλιάς από το νέο πόστο του (υφυπουργός Άμυνας) και είπε: «Η μετατόπιση των κέντρων παγκόσμιας ισχύος μεταλλάσσει το διεθνές περιβάλλον σε περισσότερο διασυνδεδεμένο, ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο». Η Ε.Ε. «οφείλει να επαναπροσδιορίσει τη θέση της και να αποφασίσει αν θα παραμείνει μόνο μια μεγάλη οικονομική αγορά ή αν θα αναλάβει τον ρόλο που της αντιστοιχεί ως γεωπολιτική υπερδύναμη και πάροχος ασφάλειας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι (…) με την περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, ως μια ουσιαστική πτυχή της εξωτερικής της δράσης, η οποία θα αναδείξει τον παγκόσμιο στρατηγικό της ρόλο, αλλά και την ικανότητά της να ενεργεί αυτόνομα, όταν και όπου κριθεί απαραίτητο», αφού «μια ισχυρή και αυτόνομη Ευρωπαϊκή Αμυντική Ενωση είναι δεδομένο ότι θα λειτουργήσει ενισχυτικά προς το ΝΑΤΟ».
Έτσι κι αλλιώς η Ε.Ε. «έχει αναμφίβολα γεωστρατηγικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή του Σαχέλ, συμφέροντα τα οποία την υποχρεώνουν να τα υπερασπιστεί και μάλιστα να αναλάβει αυτήν την πρόκληση με μια ανανεωμένη αίσθηση επείγοντος».
Ήταν σκληρός και έγινε λαγός… Ποιανού άραγε;
Ν.Τ.

Χωροφύλακας του διπλανού

Δεν ξέρω τι γίνεται στα μέρη σας, αλλά στα δικά μου ο κόσμος μπήκε από μόνος του σε lockdown. Λίγο το κρύο, λίγο η φτώχεια και λίγο η ιδεολογία της τάξης και της ασφάλειας κάνουν σιγά – σιγά τη δουλειά, κλείνοντας τους ανθρώπους στο μαντρί. Ετούτο το lockdown των ανεμβολίαστων θα είναι το χειρότερο, διότι ο καθένας θα γίνει χωροφύλακας του διπλανού του. Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν, που έλεγε κι ο Μιχάλης Κατσαρός.
Βαγγέλης Καινούργιος, fb

Τρύπιες αξίες

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν σε μία μέρα (Πέμπτη 11/11/2021) με πλωτά μέσα τη Μάγχη και αποβιβάστηκαν σε βρετανικό έδαφος! Εκκινώντας από τη Γαλλία έχουν καταφέρει να φτάσουν παράνομα στη Βρετανία μόνο μέσα στο 2021 πάνω από 23.000! Υπερπολλαπλάσιοι από μερικές εκατοντάδες φουκαράδες που ξεπαγιάζουν στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Αλλά ούτε η Βρετανία κινητοποίησε 15.000 στρατιώτες, τανκς και ντρόουνς, ούτε άπλωσε αγκαθωτά συρματοπλέγματα για να τους εμποδίσει στο Ντόβερ, ούτε τους βύθισε για να πεθάνουν στη θάλασσα, ούτε αποκάλεσε τη Γαλλία κράτος-τρομοκράτη, ούτε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έβγαλαν κοινό ψήφισμα για την εισβολή, ούτε κατάγγειλαν τον Μακρόν, ούτε επέβαλαν κυρώσεις στη Γαλλία! Μονίμως δύο μέτρα και δύο σταθμά χαρακτηρίζουν τις περίφημες «αξίες» και τη «δικαιοσύνη» που μονότονα επικαλούνται οι Ευρωπαίοι. Ξεφτίλα!
Ι.Κλ. 

Τα γειτονικά πυρηνικά εργοστάσια 

Τ. Ερντογάν για τα τουρκικά πυρηνικά εργοστάσια: «Ένας από τους λόγους για τις επιθέσεις που στοχεύουν τη χώρα μας και την κυβέρνησή μας είναι η αποφασιστικότητά μας να διαθέσουμε τους δικούς μας πόρους στο έθνος μας» και συμπλήρωσε ότι «θα συμπεριλάβουμε την Τουρκία μεταξύ του μικρού αριθμού χωρών στον κόσμο που μπορούν να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια. Μετά το Ακούγιου, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις προετοιμασίες για τον 2ο, ακόμη και τον 3ο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής. (…) Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε την πυρηνική ενέργεια στη χώρα μας, παρόλο που την επικρίνουν. Ενώ 443 πυρηνικοί σταθμοί σε 32 χώρες του κόσμου εξακολουθούν να λειτουργούν. Είναι λάθος, αν όχι προδοσία, να πει κάποιος ότι “η Τουρκία δεν πρέπει να έχει πυρηνική ενέργεια”».
Ακούσατε κάτι;
Μ.Α. 

Η Αντιγόνη φασκελώνει 

Τα περισσότερα θέατρα έχουν επιλέξει τον αποκλεισμό μη εμβολιασμένων ανθρώπων οι οποίοι έχουν κάνει πρόσφατο έλεγχο και είναι ορθάνοιχτα σε απλά εμβολιασμένους με την επίδειξη των διαπιστευτηρίων τους στον καλλιτεχνικό χωροφύλακα στην είσοδο και οι οποίοι μπορεί να έχουν να ελεγχθούν απο τον καιρό του Νώε.. Ετσι πήγα και εγώ λοιπόν, και είδα έναν αγαπημένο φίλο να αγωνίζεται στη σκηνή.
Αντιγόνη του Σοφοκλή τους μάρανε και η οποία μας ρίχνει και ένα φάσκελο.
Φώτης Γεωργούλιας, fb 

Δικαιοσύνη; 

Τίποτα δεν δικαιολογεί τον φόνο ενός ανθρώπου, ούτε η περιουσία μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και να κάνουν τη σύλληψή του. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην ήταν μέσα σε έναν υγρό τάφο, και να μαθαίνω κι εγώ γιατί μπήκε σε αυτό το μαγαζί. Να αποδώσετε δικαιοσύνη. Σας παρακαλώ, κάντε το για την οικογένειά σας…
Ελένη Κωστοπούλου (μητέρα Ζακ Κ.)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!