Από 7 Σεπτεμβρίου στους κινηματόγραφους από τη New Star σε επανέκδοση

 

Η Τσεζίρα (Σοφία Λόρεν) μια πανέμορφη χήρα από τα βουνά της Τσοτσαρίας ζει στη Ρώμη με τη 12χρονη κόρη της Ροζέτα (Ελεονόρα Μπράουν) κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν το 1943 οι σύμμαχοι αρχίζουν να βομβαρδίζουν τη Ρώμη, η Τσεζίρα αποφασίζει να φύγει από τη Ρώμη και να επιστρέψει στο χωριό της προκειμένου να προστατέψει την κόρη της από τα δεινά του πολέμου. Αφήνει λοιπόν τα κλειδιά και την ευθύνη του παντοπωλείου της στο φίλο του συζύγου της Τζοβάνι (Ραφ Βαλόνε) κι αναχωρεί για το χωριό της, την Αγία Ευφημία. Φτάνοντας εκεί η Τσεζίρα κι οι υπόλοιποι χωριανοί προσπαθούν να επιβιώσουν, ενώ σιγά-σιγά οι προμήθειες λιγοστεύουν. Επίσης καθοριστική θα είναι η γνωριμία της με ένα νεαρό ιδεαλιστή το Μικέλε (Ζαν Πωλ Μπελμοντό), ο οποίος την ερωτεύεται και προσπαθεί να την κάνει να δει τον κόσμο με άλλα μάτια. Όταν οι σύμμαχοι καταφέρνουν να σπάσουν την άμυνα των Γερμανών και των φασιστών γεννιέται σε όλους η ψευδαίσθηση ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει κι η Τσεζίρα κι η Ροζέτα αποφασίζουν να επιστρέψουν στη Ρώμη.

Στο δρόμο προς τη Ρώμη ένα τραγικό συμβάν θα αλλάξει για πάντα τη σχέση των δυο γυναικών και θα βιώσουν τον εφιάλτη του πολέμου που γίνεται προσωπική τραγωδία.

Το αριστούργημα του Βιτόριο ντε Σίκα, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια, με τους Σοφία Λόρεν, Ζαν-Πωλ Μπελμοντό, Ελεονώρα Μπράουν.Ραφ Βαλόνε μπορείτε να το απολαύσετε στους κινηματογράφους. Η ταινία απέσπασε συνολικά 11 Διεθνή βραβεία. Η Σοφία Λόρεν με την ερμηνεία πήρε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών. Έτσι η Λόρεν γίνεται η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ ερμηνείας σε ξενόγλωσσο φιλμ και βραβεύτηκε επίσης στις Κάνες και στα BAFTA. Το αριστούργημα του Βιττόριο ντε Σίκα είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια. Από τον Κάρλο Πόντι, δημιουργό των μεγάλων διεθνών επιτυχιών Δόκτωρ Ζιβάνγκο και La strada.

 

INFO

Η Ατιμασμένη – La ciociara

Από 7 Σεπτεμβρίου στους κινηματόγραφους από τη New Star σε επανέκδοση

Δραματική – Ιταλία 1960 – Διάρκεια 100΄ – Α/Μ

Σκηνοθεσία: Βιτόριο Ντε Σίκα
Σενάριο: Τσέζαρε Τζαβατίνι, Αλμπέρτο Μοράβια (Νουβέλα)
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Λόρεν, Ζαν Πωλ Μπελμοντό, Ραφ Βαλόνε, Ελεονώρα Μπράουν.
Μουσική: Αρμάντο Τροβαϊόλι
Φωτογραφία: Γκαμπόρ Πογκάνι
Παραγωγή: Κάρλο Πόντι

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!