Στον γνώριμο χώρο της Βουλής εμφανίστηκε τη βδομάδα που πέρασε ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής. Πήγε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων, για τα πεπραγμένα του στα θέματα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Είναι πραγματικά αδιανόητη η ξεδιαντροπιά που κυριαρχεί στο πολιτικό προσωπικό αυτού του τόπου. Όλα, μα όλα, όσα είπε ο πρώην υπουργός οδηγούσαν στη διαπίστωση ότι έκανε τα πάντα μια χαρά, ότι τίποτα δεν ήξερε για προβλήματα και κινδύνους, ότι ίσως φταίει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) που δεν τον ενημέρωνε αλλά σίγουρα όχι αυτός!

Και βέβαια εκείνο που κυρίως ήθελε να τονίσει ήταν ότι θα ξανακατέβει για βουλευτής. «Θα είμαι παρών στον δημόσιο διάλογο» δήλωσε με νόημα, στέλνοντας μήνυμα κυρίως στον πρωθυπουργό και στο εσωτερικό της Ν.Δ. αφού είναι γνωστό ότι υπάρχουν πιέσεις να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όλη η τοποθέτηση Καραμανλή ήταν μια αναίρεση ακόμα κι εκείνης της υποκριτικής συγνώμης που συνόδευσε την παραίτησή του και μια δημόσια εξομολόγηση ότι δεν πρόκειται να αποχωριστεί την αγαπημένη του βουλευτική καρέκλα.

Όλα αυτά τη στιγμή που η κοινωνία ακόμα πενθεί. Η κατάντια τους δεν έχει πραγματικά κανένα όριο. Καλά φώναζαν τις προάλλες κάτω από το γραφείο του συγκεκριμένου ότι η θέση του είναι στη φυλακή και όχι στη Βουλή.

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!