Ξεφυλλίζοντας όχι τα όνειρά μου, αλλά τη συνέντευξη του Γ.Γ. αθλητισμού κ. Τζούλιου Συναδινού, έμεινα αποσβολωμένος από την περιγραφή όσων είδαν οι οφθαλμοί και άκουσαν τα αυτάκια τού ιδίου και των παιδιών του, στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο:

«…Πήγα, με ιδιωτικό αυτοκίνητο συνοδευόμενος από τα παιδιά μου και δεν μπορούσα να πλησιάσω στο γήπεδο όταν έφτασα, γιατί έπεφτε ανελέητο ξύλο. Για μία ώρα έβλεπα από έξω τα γεγονότα στην πεζογέφυρα, όπου δεν υπήρχε φύλαξη, ούτε τα σχετικά κιγκλιδώματα που είχαν συμφωνηθεί. Ακολούθησα με το αυτοκίνητό μου το πούλμαν της ΑΕΚ που στάθμευσε κάτω από την εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ με τις πέτρες να πέφτουν βροχή, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφταναν με τα πόδια διότι το δικό τους λεωφορείο δεν μπορούσε να πλησιάσει…».

Ήταν τόσο περιγραφικός και κατατοπιστικός που αγανάκτησα! Αμέσως ήρθε στο μυαλό μου η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον αρχηγό της ΚΥΠ μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη το 1963 στη Θεσσαλονίκη: «Πολλά πράγματα έχουν γίνει εν αγνοία μου τον τελευταίο καιρό… Θέλω να μάθω, κύριε Νάτσινα, ποιος κυβερνά επιτέλους αυτό τον τόπο».

Ο κ. Συναδινός δεν εξήγησε αν στο Βόλο χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, όπως γράφηκε ότι έκανε ο Καραμανλής. Διαβάζοντας, όμως, τη συνέχεια κατάλαβα.

«Αφού μπήκα, παρακολουθούσα τον έκπτωτο από τον αθλητισμό και την Δημοτική Αρχή, Μπέο, να έχει το γενικό πρόσταγμα. Ναι, έγινε ένα επεισόδιο, ανάμεσα σε εμένα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο και τους υπευθύνους της ΕΠΟ, επειδή αρνηθήκαμε να μας πλησιάσει ο έκπτωτος κ. Μπέος, που αλώνιζε στους χώρους διαπιστευμένων επισήμων. Φύγαμε και σταθήκαμε τουλάχιστον επί είκοσι λεπτά όρθιοι, στη σκάλα, ενώ εκείνος είχε καθίσει δίπλα στον κ. Αγοραστό, τον κ. Ζαγοράκη και τον κ. Σκίμπε, σα να μην έτρεχε τίποτα. Δεν ήταν απλά ανεκτός, αλλά είχε το γενικό οργανωτικό πρόσταγμα. Μετά από φασαρία που κάναμε, μόλις έφυγε κατεβήκαμε».

Μετά τα όσα τράβηξε στο Βόλο ο δεύτερος τη τάξη πολιτικός για τον αθλητισμό και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, λύθηκε η απορία μου. Το ποδόσφαιρο το κυβερνάει ο Μπέος.

Συμπληρωματικά: Όπως είχε γράψει ο Τύπος, ο Μπέος έλυνε και έδενε και κατά τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας προ πέντε ημερών στο ίδιο γήπεδο. Δεν το γνώριζε ο Γ.Γ.; Α, πα, πα, παααα! Κρίμα που δεν ήταν την Τετάρτη στη Λεωφόρο να μας περιγράψει και τις δραματικές στιγμές στον διακοπέντα αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Ελπίζω ο Τζούλιος να μην υποβάλει παραίτηση και αναχωρήσει στα κρυφά για το Παρίσι.

 

Μετά τιμής,

Νίκος Μάλλιαρης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!