Θα «καθίσουν στο σκαμνί» ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και άλλοι πολιτικοί υπεύθυνοι;

Για μέρες όλες οι έρευνες και οι διώξεις έχουν στραφεί αποκλειστικά προς υπαλλήλους των σιδηροδρόμων, τον σταθμάρχη, τον προϊστάμενο που τον διόρισε, τον γιατρό που έδωσε αναρρωτική. Έως εκεί. Καμία κίνηση για άλλους υπεύθυνους, είτε της εταιρείας και των εργολάβων, είτε του Υπουργείου Μεταφορών, του πολιτικού προσωπικού, του ίδιου του υπουργού Μεταφορών – με δεδομένο μάλιστα ότι του εγκλήματος στα Τέμπη είχαν προηγηθεί καταγγελίες και προειδοποιήσεις. Όταν ο λαός φωνάζει «δολοφόνοι», δεν το περιορίζει απλά σε έναν… σταθμάρχη. Το απευθύνει σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όσους έχουν άμεση σχέση με τις μεταφορές.

Η συγκάλυψη των ευθυνών θα είναι κεντρικό μέλημα του πολιτικού συστήματος, όσων θεωρούν πως το «ακαταδίωκτο» είναι φυσικό και αποκλειστικό τους «δικαίωμα»

Μια υποκριτική παραίτηση, ακολουθούμενη από την πρόθεση να ξαναείναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, όπως έκανε ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, δεν είναι αρκετή. Μάλιστα στην πόλη όπου εκλέγεται, στις κινητοποιήσεις της 8ης Μαρτίου, οι διαδηλωτές στάθηκαν κάτω από το πολιτικό του γραφείο και φώναζαν συνθήματα. Το βασικό σύνθημα ήταν: «Μαύρο-Μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του ανήκει είναι στη φυλακή». Ήδη συγγενείς των θυμάτων έχουν καταθέσει μηνύσεις ενάντια στον πρώην υπουργό Μεταφορών. Εξάλλου έχει τεθεί το ζήτημα και της μη συμμετοχής σε ψηφοδέλτια όλων όσων είχαν υπεύθυνες θέσεις από το 2010 μέχρι σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών. Τέλος, δεν είναι τυχαίο που έχουν αρχίσει και βγαίνουν στη δημοσιότητα έγγραφα και καταγγελίες κι άλλων φορέων, όπως εργαζομένων των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, για τις συνθήκες ασφάλειας που λείπουν.

Η συγκάλυψη των ευθυνών θα είναι κεντρικό μέλημα του πολιτικού συστήματος, όσων θεωρούν πως το «ακαταδίωκτο» είναι φυσικό και αποκλειστικό τους «δικαίωμα»…

Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!