Την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, εκδικάζεται στο δικαστήριο της Βέροιας η υπόθεση που έχει αναβληθεί πολλές φορές και αφορά την μήνυση που είχαν υποβάλλει φασίστες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, εις βάρος του Γιώργου Βραχνή, ιδιοκτήτη ενός μικρού καφέ στο κέντρο της αγοράς της Βέροιας, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δέχθηκε επίθεση τραμπούκων χρυσαυγιτών στο κατάστημά του, που είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ των άλλων, και τον τραυματισμό ενός θαμώνα.

Οι συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης κατέθεσαν, εις βάρος του αντιφασίστα Βραχνή, μήνυση για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση. Αυτό γιατί, μετά την επίθεση εις βάρος του, εκείνος τους καταμήνυσε για εξύβριση και απειλή, μήνυση η οποία δεν εκδικάστηκε στην ουσία, αλλά απορρίφθηκε για τον τυπικό λόγο ότι κανείς δεν τον είχε ενημερώσει πως έπρεπε να καταβάλει το σχετικό παράβολο.

Το θύμα Γιώργος Βραχνής, μετατράπηκε σε θύτη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών και 20 ημερών (μη εφέσιμη ποινή), για εξύβριση και απειλή των χρυσαυγιτών, ενώ οι θύτες χρυσαυγίτες, ουδέν υπέστησαν, αφού η μήνυση του θύματος απορρίφθηκε, όπως προαναφέρθηκε.

Κατόπιν αυτών, είχαν το θράσος να του υποβάλουν την παραπάνω μήνυση, για την οποία ο Γιώργος Βραχνής καλείται να λογοδοτήσει στις 18 Οκτωβρίου 2016. Μιλάμε για τον παραλογισμό, να αξιολογούνται οι εγκληματίες χρυσαυγίτες ως αξιόπιστοι, να καταδικάζεται το θύμα που τους καταμήνυσε για την εγκληματική τους επίθεση και, επιπλέον, να καταμηνύεται γιατί δήθεν τους καταμήνυσε ψευδώς και τους δυσφήμησε.

Καλούμαστε όλοι να παραστούμε στις 18 Οκτωβρίου 2016, στα δικαστήρια, στη Βέροια, για να συμπαρασταθούμε στον αντιφασίστα Γιώργο Βραχνή που ταλαιπωρείται επί σειρά ετών.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!