Την Τετάρτη 14/3/2017 πλειστηριαζόταν ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια η πρώτη κατοικία και μοναδικό ακίνητο εργαζόμενου-αγωνιστή στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Από νωρίς η αστυνομία, κατ’ εντολή της «κυβέρνησης της αριστεράς» έλαβε θέσεις, μπροστά στην πολυκατοικία που στεγαζόταν το συμβολαιογραφείο για να προστατεύσει τη διαδικασία. Για να αποδείξει στην κυβέρνηση την αποτελεσματικότητά της και η κυβέρνηση με τη σειρά της, ως πιστό σκυλάκι στα αφεντικά της τους δανειστές, ότι εκτελεί στο ακέραιο τις εντολές τους.

Όταν οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών έφτασαν στο σημείο του εγκλήματος των πλειστηριασμών η αστυνομία τους επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα. Οι σκηνές που καταγράφηκαν από τις βιντεοκάμερες θύμισαν τις πιο μαύρες εποχές του αστυνομικού κράτους. Αυτά που ζήσαμε και είδαμε από την αστυνομική μανία ενάντια στους πολίτες είναι τα ίδια με όσα βίωσε ο λαός μας διαχρονικά από της «υπηρεσίες προστασίας της αστυνομίας» ανεξάρτητα αν τότε ήταν η δικτατορία του Μεταξά, η δικτατορία του Παπαδόπουλου, το μετεμφυλιακό εκδικητικό κράτος της δεξιάς ή η δημοκρατία της μεταπολίτευσης, με τις όποιες ιδιομορφίες της.

Η αστυνομία επιτέθηκε αδιάκριτα ενάντια σε όποιο άνθρωπο έβλεπε μπροστά της. Ο στόχος δεν ήταν μόνο η αντιμετώπιση των ακτιβιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ο στόχος ήταν να δοθεί μήνυμα ότι η όποια αντίσταση θα αντιμετωπίζεται με την μεγαλύτερη σκληρότητα, χωρίς κανένα όριο, και σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν και οι «παράπλευρες απώλειες»… Έτσι χτυπούσαν άγρια πολίτες δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ ακόμα και όταν δήλωναν την ιδιότητά τους ή ενώ τους έβλεπαν να κρατούν τη βιντεοκάμερα. Μια ομάδα αφιονισμένων ατόμων υπό τον τίτλο αστυνομία, που έχουν ορκιστεί να προστατεύουν το λαό, εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης αιματοκυλούσαν το λαό. Τα χτυπήματα ήταν όσο πιο άγρια μπορούσαν. Το κεφάλι και ο αυχένας των πολιτών ήταν τα προτιμώμενα σημεία, όπως προκύπτει από τα βίντεο αλλά και τις καταγγελίες. Αποτελέσματα τέσσερις πολίτες και ένας φωτορεπόρτερ τραυματίες, τρεις συλλήψεις που με το «ιδιώνυμο» της «κυβέρνησης της αριστεράς» για την παρακώλυση των πλειστηριασμών οδηγήθηκαν στα δικαστήρια την Παρασκευή 16/3. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και κάποιος τραυματίας, αλλά το ενδιαφέρον της αστυνομίας δεν εστιάζεται στη φροντίδα της ζωής του πολίτη, παρά τις διαμαρτυρίες και την κατακραυγή του κόσμου, αλλά στην καταγραφή υπέρ της του «λάφυρου» της σύλληψης. Αυτό είναι το μέτρο της επιτυχίας για την σημερινή αστυνομία και την πολιτική της ηγεσία, για να πιστωθούν τα εύσημα από τους δανειστές.

Π. Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!