Τα μισά παιδιά στον κόσμο υποσιτίζονται, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή για να γλιτώσουν από την πείνα και τους πολέμους, η θερμοκρασία ανεβαίνει στο κόκκινο με ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες συνέπειες, αλλά και οι νοικοκυραίοι από την Ελλάδα μέχρι την Πολωνία και την Ουκρανία, κι από τη Βραζιλία μέχρι το Μεξικό, ζουν οριακά… Γενικώς, η κατάσταση πάει προς τα χειρότερα. Και οι «προοδευτικοί» το μόνο που κάνουν είναι να ζητούν βελτιώσεις, να διορθωθούν τα λάθη, πρόθυμοι να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους, να ενταχθούν στο σύστημα και να το υπηρετήσουν για να σωθεί η ανθρωπότητα. Τόση αφασία οι «προοδευτικοί». Προσαρμόστηκαν τόσο γλυκά στο σύστημα, που δεν μπορούν να δέσουν ούτε τα κορδόνια της λογικής τους. Να παραδεχτούν τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Τα στοιχεία μας τα δίνει το ίδιο το σύστημα, με πολλά like. Δεν πρόκειται περί λάθους, αστοχίας ή ανικανότητας. Οι μεγα-πλούσιοι, αυτοί που έχουν τους πολιτικούς στο τσεπάκι τους και ελέγχουν τα ΜΜΕ, κερδίζουν τα μαλλιά της κεφαλής τους. Ποτέ άλλοτε οι μεγα-πλούσιοι δεν αύξαναν τις ήδη μυθικές περιουσίες τους με τέτοιους ξέφρενους ρυθμούς. Κι αυτό δεν γίνεται από λάθος ή αβλεψία. Γίνεται από την εφαρμογή των συγκεκριμένων πολιτικών που τους αποφέρουν αυτά τα τερατώδη κέρδη. 34.200.000.000 δολάρια είναι τα κέρδη του Τζεφ Μπέζος (Amazon) μόνο το 2017! Και μόνο 22.600.000.000 δολάρια είναι τα κέρδη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Facebook)! 425.000.000.000 είναι η περιουσία των 5 πιο πλούσιων του κόσμου, των οποίων οι περιουσίες αυξάνονται, όπως και μερικών εκατοντάδων άλλων μεγα-πλουσίων σε όλο τον κόσμο, με ρυθμό από 20 έως 45% ΕΤΗΣΙΩΣ!

Αυτή είναι η βούλησή τους και αυτήν υπηρετούν τα κόμματα και τα συστήματα.

Και οι «προοδευτικοί» επιμένουν να εξωραΐζουν τη φρίκη και να παραπλανούν τους απλούς ανθρώπους με τις ωραία συσκευασμένες θεωρίες και επιχειρηματολογίες τους, ειδικά στην Ευρώπη που ο «προοδευτικός κόσμος» έπαθε τη μεγαλύτερη διανοητική νίλα από καταβολής κόσμου και πέρασε μαζικά στο αντίπαλο στρατόπεδο κρατώντας μόνο τα εύσημα της προοδευτικότητας και της αριστεροσύνης που έχουν ακόμα πέραση στο πόπολο. Μνημόνια, μέτρα και υποσχέσεις για διόρθωση των λαθών, για αναθεώρηση των προγραμμάτων, για αναγκαίες θυσίες, για υποχωρήσεις τακτικής και άλλα απατηλά δολώματα για να μην διαταραχτεί το κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην θιγεί η δημοκρατία τους, να μην πέσουμε στη δυσμένειά τους και άλλα συναφή.

Και οι μεγα-πλούσιοι, ικανοποιημένοι που έκαμψαν τις αντιστάσεις των «αριστερών», τους χτυπούν συγκαταβατικά στην πλάτη, τους διορίζουν σε εταιρίες και πόστα στη γραφειοκρατία τους και τους στηρίζουν στην εξουσία, αφού μόνο αυτοί ξέρουν χωρίς να ανοίγει ρουθούνι να συγκρατούν τους πολίτες και να εκτονώνουν ανώδυνα την υποβόσκουσα οργή για την αδικία, τη διαφθορά και τη λεηλασία.

Ας πιούμε, λοιπόν, κι εμείς, μέρες που είναι, για να μην είμαστε ντεμοντέ, εξτρεμιστές και κολλημένοι, στην υγειά του Τζεφ, του Μπιλ, του Γουόρεν και του Μαρκ με την ευχή το 2018 να έχουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, αφού αυτό είναι για το καλό μας!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!