Οι Ευρωπαίοι, κι από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έχουν χάσει τ’ αβγά και τα πασχάλια. Θα ήταν απλά αξιολύπητοι και αξιοθρήνητοι εάν εξ αιτίας της κατάστασής τους έδειχναν κάποιας μορφής μεταμέλεια ή έστω έκαναν κάποιου είδους αναστοχασμό με βάση τα πεπραγμένα τους και τα τρέχοντα χάλια τους. Αλλά είτε επειδή είναι βαθιά πωρωμένοι είτε γιατί δεν μπορούν με άλλο τρόπο να σκεφτούν, συνεχίζουν την κατηφορική τους πορεία αδιόρθωτα επικίνδυνοι και αυτοκαταστροφικοί.

Και μόνο η εικόνα που παρουσιάζει το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ είναι αποκαλυπτικό της κρίσης και παρακμής. Μία κοινωνία μοιρασμένη μισή-μισή να εκπροσωπείται από τον Μπάιντεν και τον Τραμπ! Ο πρώτος στο κατώφλι της άνοιας να εξαπολύει πολέμους και ο δεύτερος στο κατώφλι της φυλακής με 91 ποινικές διώξεις με κατηγορίες από προσπάθειες να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα μέχρι νταλαβέρια με πορνοστάρ και φοροδιαφυγή! Μια κοινωνία που αυτοδιαφημίζεται ως κοιτίδα της ελευθερίας, με επιδρομές της αστυνομίας και της παραστρατιωτικής εθνοφυλακής σε δεκάδες πανεπιστήμια για να διαλυθούν οι ειρηνικές συγκεντρώσεις των φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων και να συρθούν στα κρατητήρια σπουδαστές και μέλη του διδακτικού προσωπικού με την απειλή πολύχρονων φυλακίσεων, ενώ απολύονται καθηγητές και ξηλώνονται με συνοπτικές διαδικασίες πρόεδροι των μεγάλων πανεπιστημίων κατ’ απαίτηση των πλούσιων επιχειρηματιών που είναι χορηγοί των ιδρυμάτων και των γερουσιαστών που οφείλουν την εκλογή τους στις οικονομικές ενισχύσεις των ιδίων.

Σε παράλληλο επίπεδο, βρέθηκαν νεκρά τα δύο στελέχη της Boeing που ήταν οι βασικοί μάρτυρες για τις κακοτεχνίες στα αεροπλάνα που προκάλεσαν σωρεία ατυχημάτων με εκατοντάδες νεκρούς! Και ο σταρ του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Ααρών Ρότζερς είπε στον δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, που πήρε και τη συνέντευξη του προέδρου Πούτιν, ότι ο Αμερικανο-εβραίος Τζέφρι Έπστιν, που πλάσαρε ανήλικους σε φίρμες της πολιτικής και της κουλτούρας, και βρέθηκε μυστηριωδώς νεκρός στη φυλακή πριν προλάβει να καταθέσει στο δικαστήριο, δούλευε για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ώστε οι «πελάτες» του, μεταξύ των οποίων πρόεδροι, πρωθυπουργοί και διάδοχοι του βρετανικού θρόνου, να μπορούν να εκβιαστούν.

Διάβρωση

Στην Ευρώπη, ο ξεπεσμός έχει τη δική του ποικιλία. Ένας πρωθυπουργός που δεν ευθυγραμμίζεται με τον πολεμικό τυχοδιωκτισμό στην Ουκρανία και δέχεται πέντε σφαίρες, παρουσιάζεται από τα ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης ως «φίλος του Πούτιν» και «σύμμαχος του Πούτιν» απηχώντας εκλεπτυσμένα τα ωμά σχόλια ακροατών, τηλεθεατών και αναγνωστών που εκφράζουν τη λύπη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός δεν πέθανε από τα τραύματά του. Ταυτόχρονα, τέσσερις υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Ισλανδίας), μπαίνουν επικεφαλής των διαδηλώσεων στην Τιφλίδα εναντίον της κυβέρνησης της Γεωργίας επειδή ψήφισε ένα νόμο που θέτει κανόνες λειτουργίας στις μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό. Η παρουσία τους παραπέμπει άμεσα στις αντίστοιχες παρουσίες Αμερικάνων και Ευρωπαίων αξιωματούχων στις διαδηλώσεις στο Κίεβο που οδήγησαν στη βίαιη ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου και κατά προέκταση στην καταστροφή της Ουκρανίας. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Τιφλίδας, «όλα δείχνουν ότι από το εξωτερικό γίνονται προετοιμασίες για πραξικόπημα»!

Αν, βέβαια, έκαναν το ίδιο αυτοί οι υπουργοί στην Αγγλία, τη Γαλλία ή τη Σουηδία, να μπουν επικεφαλής αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, θα τους είχαν πάρει με τις πέτρες οι αρχές. Η αλαζονεία, όμως, των Ευρωπαίων επιτρέπει το απαράδεκτο ατόπημα στην πιο αδύναμη Γεωργία.

Σουβενίρ Explosive για τα παιδιά της Γάζας, Made in USA!

Η κυβέρνηση της Γεωργίας κατηγορείται παραπλανητικά ότι  αντιγράφει ένα παρόμοιο ρώσικο νόμο, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος νόμος που καθιέρωσε αυτό τον έλεγχο στις ΜΚΟ είναι ο αμερικάνικος U.S. Foreign Agent Registration Act (FARA) που ισχύει από το 1938. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί, ότι μέσα στα τελευταία χρόνια έχουν ιδρυθεί και χρηματοδοτούνται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, μόνο στη Γεωργία, 25.000 μη κυβερνητικές οργανώσεις, επί παντός!

Με τις ΜΚΟ, οι δυτικοί δημιουργούν τεράστια δίκτυα διάβρωσης και παρέμβασης στις τοπικές κοινωνίες, που ενεργοποιούνται και για τις ανατροπές των μη φιλικών στη Δύση κυβερνήσεων. Από τις πιο κραυγαλέες είναι η περίπτωση της Ουκρανίας, αλλά αυτού του τύπου οι οργανώσεις έχουν λειτουργήσει υπονομευτικά και στη Σερβία, την Ουγγαρία κ.λπ. ενώ σε φιλικές στη Δύση κυβερνήσεις οι ΜΚΟ στηρίζουν τα καθεστώτα. Γι’ αυτό, πολλές χώρες, με ανάλογη εμπειρία, έχουν βάλει αυστηρούς όρους λειτουργίας έως και καθολικές απαγορεύσεις σ’ αυτές τις ξενόφερτες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από μυστικές υπηρεσίες, υπουργεία εξωτερικών και άμυνας, USAID, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και από μεγάλες εταιρίες πετρελαιοειδών, ιδρύματα ολιγαρχών κ.λπ.., όπως επιβεβαιώνεται από τους επίσημους ιστότοπους των φορέων. Μάλιστα, τα ξένα ΜΜΕ εμφανίζουν αυτές τις ΜΚΟ ως πιο αντιπροσωπευτικές της λαϊκής βούλησης από τις εκλεγμένες δημοκρατικά κυβερνήσεις.

Υποκρισία

Η Ρωσία η οποία είχε επίσης κατακλυστεί από τέτοιες οργανώσεις στην περίοδο Γιέλτσιν, όπως και η Ινδία, πήραν δραστικά μέτρα. Το ίδιο έπραξε και η Ουγγαρία, στην οποία ο Σόρος είχε ιδρύσει μέχρι και δικό του πανεπιστήμιο, το οποίο η ουγγρική κυβέρνηση το έκλεισε για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Στη Γεωργία, αν υπολογίσει κανείς ότι σε κάθε μία απ’ αυτές τις οργανώσεις στο μισθολόγιο είναι κατ’ ελάχιστο δύο άτομα, μπορεί να αντιληφθεί κι από πού προέρχονται οι χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται ειδικά γι’ αυτό το νόμο. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση της Γεωργίας αδίκως κατηγορείται ως αντιευρωπαϊκή. Με το νόμο μάλλον θέλει να ελέγξει κάπως τις ΜΚΟ που παίρνουν τεράστιες χρηματοδοτήσεις από τη Δύση, της τάξης εκατομμυρίων δολαρίων, αποκτώντας υπέρμετρη ισχύ. Εξάλλου, χώρες όπως η Γαλλία και η Σλοβακία έχουν ήδη τέτοιους νόμους, ενώ οι υποκριτές γραφειοκράτες της Ευρώπης, που δεν χρειάστηκαν ειδικούς νόμους για να απαγορεύσουν πανευρωπαϊκά τη λειτουργία όλων των χρηματοδοτούμενων από τη Ρωσία οργανισμών, των δημοσιογραφικών και μορφωτικών συμπεριλαμβανομένων, προώθησαν την «Οδηγία για τη Διαφάνεια της Εκπροσώπησης για λογαριασμό Τρίτων Χωρών» για το συντονισμό όλων των ευρωπαϊκών κρατών στον έλεγχο και αποκλεισμό των απόψεων που προέρχονται από άλλα κράτη.

Για την ιστορία, ο Σακασβίλι που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Σεβαρνάντζε, αφού τον ανέτρεψε το 2003 με τη λεγόμενη «Ροζ Επανάσταση», διόρισε ως υπουργούς μέλη από τις ΜΚΟ που είχαν πρωτοστατήσει στην «επανάσταση»! Αργότερα, όταν ο Σακασβίλι εκδιώχτηκε από τη Γεωργία λόγω της καταστροφικής πολιτικής του, κατέφυγε στην Ουκρανία όπου διορίστηκε από τους Αμερικάνους κυβερνήτης της Οδησσού! Τώρα είναι στη φυλακή!

Δεν είναι συμπτωματικό ότι ένα κεντρικό μέσο που καλύπτει τη δράση των οργανώσεων αυτών είναι το Radio Free Europe/Radio Liberty, που αποτελεί φωνή της CIA ιδίως στην ανατολική και νότια Ευρώπη.

Εκφασισμός

Την ίδια ώρα, στην Ολλανδία ανακοινώνεται και αναμεταδίδεται πανηγυρικά η συμμαχία των ακροδεξιών κομμάτων με επικεφαλής τον φασίστα εθνικιστή Γκερτ Βίλντερς που το κόμμα του αναδείχτηκε πρώτο στις τελευταίες εκλογές, με κύριο σύνθημα το κυνήγι των μεταναστών, τον πόλεμο εναντίον των μουσουλμάνων και την άνευ όρων υποστήριξη του Ισραήλ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Στη Γερμανία, στις αυστηρές απαγορεύσεις για κάθε τι ρώσικο, προστέθηκαν οι ακόμα αυστηρότερες απαγορεύσεις για κάθε μορφή έκφρασης αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, από τις διαδηλώσεις μέχρι τις ποιητικές βραδιές. Ακόμα και Εβραίοι που διαδηλώνουν κατά της γενοκτονίας και του απαρτχάιντ, κινδυνεύουν να συλληφθούν από τη γερμανική αστυνομία. Και στη Μεγάλη Βρετανία διώκονται ποινικά όχι μόνο διαδηλωτές που συνελήφθησαν επειδή φώναζαν το σύνθημα «Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα», αλλά και διαδηλωτές, όπως οι  Phoebe Plummer, Chiara Sarti and Daniel Hall που συμμετείχαν επί είκοσι λεπτά στην καμπάνια Just Stop Oil με βάση τον καινούργιο νόμο που καθιερώνει ως αυτοτελές αδίκημα την παρεμπόδιση της χρήσης οποιουδήποτε δημόσιου χώρου, δρόμου, πεζοδρομίου, λιμανιού κ.λπ., με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και για ελάχιστο χρόνο. Το δικαστήριο απαγόρευσε την αναφορά των λόγων της κινητοποίησης των κατηγορουμένων! Βέβαια, η πάνω από δέκα χρόνια φυλάκιση του δημοσιογράφου Τζούλιαν Ασάνζ χωρίς καν να έχει καταδικαστεί, με την ανοχή του δημοσιογραφικού, πνευματικού και πολιτικού κόσμου της Αγγλίας και της Ευρώπης ολόκληρης, έχει ανοίξει το δρόμο για κάθε δίωξη αντιφρονούντα, ακόμα και για πράξεις που μέχρι σήμερα θεωρούνταν νόμιμες και θεμιτές.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!