Μια εξαιρετικά επίκαιρη ταινία και μια σημαντική πρωτοβουλία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι και ενωμένοι ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση απευθύνει η κίνηση κατοίκων της 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας εγκαινιάζοντας την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου (19:30) την κινηματογραφική της λέσχη, στη διασταύρωση των δρόμων Γ΄ Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού.
Η έναρξη της λειτουργίας της Λέσχης θα γίνει με την προβολή ταινίας Σε ποιον ανήκει ο κόσμος. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Μπέρτολτ Μπρέχτ και τον Ε. Όστβαλντ. Παρ’ όλο, όμως, που διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’30 είναι για, ευνόητους λόγους, εξαιρετικά επίκαιρο στις ζοφερές μέρες που διανύουμε: Γερμανία, αρχές δεκαετίας ’30, εποχή του Μεσοπολέμου. Σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Άννι, μια νεαρή εργάτρια, πασχίζει μαζί με την οικογένειά της να επιβιώσουν στις πιο απάνθρωπες συνθήκες…
Οι πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της Λέσχης σημειώνουν: «Πεποίθησή μας είναι ότι η τέχνη και ο πολιτισμός συμβάλλουν στην ενίσχυση του πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού που είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα στην υποβαθμισμένη περιοχή μας.
Συγχρόνως, επιδιώκουμε σήμερα που τα εισοδήματα συρρικνώνονται δραματικά και ο αγώνας της επιβίωσης γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο σκληρός, να προσφέρουμε φθηνό πολιτιστικό “προϊόν” σε όλους τους πολίτες.
Και τούτο γιατί πιστεύουμε ότι η τέχνη μπορεί να γίνει το όχημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και να αναδείξει την ανάγκη της συλλογικής δράσης και αντίστασης σε μέτρα και πολιτικές που μας καταδικάζουν σε μόνιμη μιζέρια και σε πνευματική και ηθική αλλοτρίωση. Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια με την παρουσία του στα εγκαίνια της λέσχης, καθώς και με τη συμμετοχή του στις μελλοντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η είσοδος στην προβολή κοστίζει 4 ευρώ».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!