“Να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο!”

Σε 15 ημέρες ανοίγει τις πύλες του το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης με κεντρικό σύνθημα «Να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο! Να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο»!
Το Φεστιβάλ, φέτος, διευρύνει τη θεματική του για να αγκαλιάσει όλες τις κινηματικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας, όπως τις τοπικές αντιστάσεις ενάντια στο χρυσό ή το ΣΜΑ, τα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης, τις δεκάδες εργατικούς αγώνες, τους αγώνες των ανέργων, το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τα εγχειρήματα έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τους αντιφασιστικούς αγώνες, το μεταναστευτικό και αντιρατσιστικό κίνημα.
Έτσι, το αρχικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μέχρι τώρα, εκδηλώσεις κι εργαστήρια για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ιθαγένεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση των μεταναστών εργατών γης, την ανεργία και την επισφαλή εργασία, τις νέες μορφές καταστολής απέναντι στα νέα κινήματα, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τις μνήμες των μαρτυρικών πόλεων ενάντια στο φασισμό, την πάλη των φιλάθλων ενάντια στους φασίστες. Όλα τα παραπάνω κινήματα θα κληθούν επίσης να συμμετέχουν σε μία ανοιχτή συνέλευση, με σκοπό τη συνάντηση, την ώσμωση και, αν προκύψει, την κοινή δράση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!