16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 4-6 Ιουλίου

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει τις πύλες του το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης με κεντρικό σύνθημα «Να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο! Να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο!».
Το Φεστιβάλ, φέτος, διευρύνει τη θεματική του, για να αγκαλιάσει όλες τις κινηματικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας, όπως οι τοπικές αντιστάσεις ενάντια στο χρυσό ή το ΣΜΑ, τα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης, οι δεκάδες εργατικοί αγώνες, οι αγώνες των ανέργων, το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τα εγχειρήματα έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τους αντιφασιστικούς αγώνες, το μεταναστευτικό και αντιρατσιστικό κίνημα.
Έτσι, το αρχικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μέχρι τώρα εκδηλώσεις κι εργαστήρια για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ιθαγένεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση των μεταναστών εργατών γης, την ανεργία και την επισφαλή εργασία, τις νέες μορφές καταστολής απέναντι στα νέα κινήματα, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τις μνήμες των μαρτυρικών πόλεων ενάντια στο φασισμό, την πάλη των φιλάθλων ενάντια στους φασίστες. Όλα τα παραπάνω κινήματα θα κληθούν επίσης να συμμετέχουν σε μία ανοιχτή συνέλευση, με σκοπό τη συνάντηση, την ώσμωση και, αν προκύψει, την κοινή δράση.
Αν δούμε όλες μαζί αυτές τις μικρές και μεγάλες μάχες διακρίνουμε ξεκάθαρα την κόκκινη γραμμή που χωρίζει δύο κόσμους: Από τη μια ο κόσμος των λίγων, των πλούσιων, των αφεντικών κι από την άλλη ο κόσμος των πολλών, των φτωχών, των εργαζομένων και των ανέργων, των μεταναστών, των κινημάτων, ο κόσμος μας.
Όπως και κάθε χρονιά το πολιτιστικό πρόγραμμα του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Aλληλεγγύης θα περιλαμβάνει παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, εκθέσεις φωτογραφίας και εργαστήρια.
Ταυτόχρονα θα συμμετέχουν στις σκηνές του Φεστιβάλ πολλοί καλλιτέχνες και σχήματα. Μεταξύ άλλων θα βρεθούν μαζί μας οι Δ. Ζερβουδακης, Σπυριδούλα, Gadjo Dilo, Aroma Caribe, Penny and the swinging cats, Dilek koc, Voodoo Pirates και Anima Νation.
Τις τρεις αυτές ημέρες, στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, θα περιδιαβούμε τα τραπεζάκια και θα μάθουμε για τους αγώνες στις συνοικίες, στους χώρους εργασίας, στα δάση και τα βουνά, θα σταθούμε στις συζητήσεις και στις προβολές, θα τραγουδήσουμε αγκαλιά στις συναυλίες, θα νιώσουμε ακόμα περισσότερο ότι είμαστε κομμάτι μιας άλλης κοινωνίας που παίρνει ακόμη μια φορά σάρκα και οστά στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Λ Αρβ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!