Διαδηλώσεις εναντίον του Νομινίκ Στρος Καν.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με Στρος Καν πρωθυπουργό», φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από το εθνικό Κοινοβούλιο την ώρα που ο επικεφαλής του ΔΝΤ έπαιρνε θέση στο βήμα, την περασμένη Τρίτη. Ενώ οι συγκεντρωμένοι χαρακτήριζαν ως ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Γάλλο «σοσιαλιστή», ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την παραμονή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα να διατυπωθούν οι απόψεις της παράταξης.
Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης τάχθηκε μόνο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, πρώην στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς του ΣΥΝ. Οι υπόλοιποι βουλευτές απέρριψαν την πρόταση σημειώνοντας ότι έτσι θα νομιμοποιούσαν το ΔΝΤ και την πρακτική του και τελικά η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απείχε από τη διαδικασία.

«Αθήνα και Βρυξέλλες, ακούστε το καλά, δεν θέλουμε θυσίες για τα’ αφεντικά»
Από νωρίς το απόγευμα πλήθος διαδηλωτών με συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και του Μνημονίου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο αργότερα ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή, με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων, του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Το «Αθήνα και Βρυξέλλες ακούστε το καλά, δεν θέλουμε θυσίες για τα αφεντικά», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα.
Στην κεφαλή της πορείας μπήκε το μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων με κεντρικό σύνθημα στο πανό του «Τώρα μπορούμε να νικήσουμε κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΣΕΒ». Λίγο πιο πίσω το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι «δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους». «Οι μακελάρηδες του σφαγείου κυβέρνησης – τρόικας προωθούν μια “θεραπεία” χωρίς αναισθητικό, χωρίς έλεος και χωρίς τέλος», σημείωνε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σχεδόν την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα φορείς και οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Από τη μία οι δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου, και από την άλλη η περιφρούρηση του ΚΚΕ στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όθωνος απέτρεψαν την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων να πλησιάσουν τη συγκέντρωση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Την ίδια ώρα από τα μικρόφωνα ακουγόταν η προτροπή προς τα μέλη του κόμματος «να συνεχίσουν συγκροτημένα την πορεία τους».

Γ.Κρ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!