Στη Γερμανία αρχίζουν να πληθύνονται οι συντάξεις των 990 ευρώ. Που επικουρούνται από γλίσχρα επικουρικά επιδόματα (ήγουν, και πελατειακά)…

Στην εν λόγω Γερμανία των καπιταλιστικών γιγάντων, οι συνταξιούχοι των 990 ευρώ γίνονται πλέον ο ένας στους δύο!

Φέρει δηλαδή τους καρπούς της η «Ατζέντα Σρέντερ», εφαρμοζόμενη ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Έτσι είναι. Η φτώχια εναντίον των πολλών οργανώνεται. Οι φτωχοί είναι που δεν οργανώνονται εναντίον της φτώχειας τους.

Φαντασθείτε δηλαδή, τι φτώχεια οργανώνουν για τις επόμενες δεκαετίες οι νόμοι Κατρούγκαλου-Βρούτση!

***

Η ζημιά που έχουν κάνει στην Αριστερά αυτοί που τη δολοφονούν, πιθανόν να είναι ανήκεστος πλέον. Εξαιρώντας τα τρολ, υπάρχουν όντως αριστεροί που επικροτούν δικανικές πρακτικές των ΗΠΑ ή της Ένωσης, οι οποίες μετέρχονται κουκούλες και χαφιέδες χάριν του… δημοσίου συμφέροντος!

Ακόμα κι αν ο σκοπός αγίαζε τα μέσα, η απέχθεια προς τέτοια μεθοδεύσεις θα έπρεπε να είναι ισχυρή. Δεν είναι.

…………………………………………………………………………………………..

Αντιθέτως, η ευτέλεια με την οποίαν η κυρίαρχη Αριστερά διαχειρίζεται επ’ εσχάτοις τις (ψευτο)αντιπαραθέσεις της με τη Δεξιά, είναι ανάλογη με τη διαχρονική ευτέλεια της Δεξιάς απέναντι στο δίκιο – άλλοτε διά του δικαίου κι άλλοτε διά της γυμνής σπάθης.

***

Στην Τουρκία πολλοί απ’ όσους αθωώνει η Δικαιοσύνη, συλλαμβάνονται απ’ τον Ερντογάν. Η σύλληψη της Δικαιοσύνης είναι θέμα χρόνου.

…………………………………………………………………………………………..

(Όχι πως, όση Δικαιοσύνη κυκλοφορεί ακόμα και στη γείτονα χώρα είναι ελεύθερη, αλλά καλό είναι «οι Σταυροί στο Μέτωπο» να ‘ναι όλοι ίδιοι. Και κυρίως βουβοί)…

Όσο για μας εδώ: ζούμε για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς (και να χρωστάμε τους μισούς)…

***

Επανερχόμενος στην ευτέλεια, θα σημείωνα την ευκολία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα αντίθετα πολλών από όσα υποστήριζε στο εγγύς παρελθόν. Φερ’ ειπείν για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Πράγμα για το οποίο οι μισοί Συριζαίοι είχαν σοβαρές επιφυλάξεις και οι άλλοι μισοί έφριτταν.

Σήμερα, όχι μόνον όλοι εν χορώ κουκουλολένε και κουκουλοσκληρίζουν, αλλά επιπροσθέτως, παροτρύνουν τους οπαδούς τους (χρησιμοποιώ τη λέξη ενσυνειδήτως) σε αγελαία επικρότηση της χαφιεδοδικανικής που έχουν καθιερώσει urbi et orbi ληστρικές εταιρείες και ληστρικά κράτη.

Αν κάτι φθείρει περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνους που τον ακολουθούν: τους διαφθείρει. Αντιμετωπίζει τους πολίτες ως τρολ. Και με ένα μαγικό ραβδάκι τους μεταμορφώνει σε χουλιγκανοτρόλ.

Ορισμένων τα θέλει ο ποπός τους. Πλην όμως υπάρχουν κι άλλοι, όχι μόνο Συριζαίοι, αλλά και από άλλους χώρους της Αριστεράς, που μπαίνουν με ευκολία επίσης στην ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επί παραδείγματι για την Αμερικανόπνευστη Συμφωνία των Πρεσπών, ή στην ουρά των ΜΚΟ,

όταν δεν εκτρέφουν ΜΚΟ οι ίδιοι (αυτοί χώροι) ή δεν εκτρέφονται απ’ αυτές.

…………………………………………………………………………………………..

Λυπάμαι, αλλά άλλο ιδεολογία κι άλλο ιδιοτελής ιδεολογία.

***

Κατά τα άλλα, προσπαθώ να οικοδομήσω Μέτρα Αμοιβαίας Εμπιστοσύνης με το αφεντικό μου, αλλά μου το παίζει δίπορτο ο μπαγασάκος. Χθες με τον Κατρούγκαλο, σήμερα με τον Βρούτση – «δυο πόρτες έχει η ζωή», καγχάζει « εσύ είσαι στην απ’ έξω κι απ’ τις δύο»…

Σαράντα χρόνια δικομματισμός, κι ακόμα να μάθω, μελαγχολώ…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
19•ΙΙ•2020

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!