Μερικές σκέψεις από έναν νέο ΣΥΡΙΖΑίο, αλλά παλιό, αριστερό.

Δεν θέλω να είμαι άλλος ένας που θα μιλήσει για τις υπαρκτές οργανωτικές μας αδυναμίες. Τα ξέρετε και τα βιώνετε καλύτερα.
Δεν θέλω να είμαι άλλος ένας που θα μιλήσει για τους τακτικούς ή στρατηγικούς μας συμμάχους. Υπάρχουν πολλοί αρμοδιότεροι γι’ αυτό.
Δεν θέλω να είμαι άλλος ένας που θα συμπαραταχθεί «μπετοναρισμένα» στην παραμονή ή την έξοδο από Ευρωζώνη και Ε.Ε. Θα μας το επιβάλλει η ίδια η ζωή και το λαϊκό κίνημα.
Θα ήθελα μόνο να σταθώ στο πρώτο βήμα: Το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου κόμματος. Στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχει παρθενογένεση. Όλοι μας από κάπου ερχόμαστε και κάπου πάμε. Δεν ξέρω γιατί μου ήρθε τώρα η εικόνα του τεράστιου ποταμού με τα μυριάδες ρυάκια, πηγές και παραπόταμους που συγκλίνουν σ’ αυτόν.
Έχουμε όμως τον ίδιο στόχο, το ίδιο όραμα. Μια κοινωνία ανθρώπινη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς εκμετάλλευση της φύσης, χωρίς ταξικές ή άλλες διακρίσεις, μια κοινωνία σοσιαλιστική.
Αυτό το όραμα πρέπει πρώτα εμείς να το νιώσουμε στο Συνέδριο, να το εμπεδώσουμε μέχρι το μεδούλι μας, να το εκλαϊκεύσουμε και να το μεταδώσουμε σε όλο τον λαό που θέλει να το ακούσει, που είναι έτοιμος να το δεχθεί. Και πιστέψτε με, είναι οι πολλοί που περιμένουν να ακούσουν τα χαμπέρια μας.
Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι στον καθένα μας ν’ αφήσει πίσω τις παλιές αρνητικές συνήθειες και πρακτικές που κρατούσαν την Αριστερά στο περιθώριο των εξελίξεων. Όμως αξίζει να το προσπαθήσουμε στο νέο ξεκίνημα που κάνουμε και να δούμε μόνο μπροστά.
«Οι καιροί ου μενετοί».
Καλούς αγώνες σύντροφοι και συναγωνιστές.

Μιχάλης Καρύδας,
συνταξιούχος σε αναμονή,
μέλος της Tοπικής Oργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ
Kέντρου Θεσσαλονίκης

Στείλτε μας τις απόψεις σας για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς το Ιδρυτικό Συνέδριο στο mail: [email protected] Σας παρακαλούμε πολύ τα κείμενά σας να μην ξεπερνούν τις 300 λέξεις.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!