της Λόλας Σκαλτσά

 

O φόβος ίσως να είναι το πλέον καταστροφικό συναίσθημα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι το πιο ισχυρό αλλά και το πιο αποτελεσματικό μέσον που μετέρχονται οι κυβερνήσεις, ανά τον κόσμο, για την καταστολή των πολιτών τους και μάλιστα μαζικά.

Φοβάσαι και δεν αντιδράς. Φοβάσαι και χάνεις τον ανθρωπισμό σου. Φοβάσαι και γίνεσαι εσωστρεφής. Σου λένε πως δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, πέρα απ’ αυτές που σου προτείνουν. Αν προσπαθήσεις κάτι διαφορετικό, αν ξεφύγεις από τον «σωστό» δρόμο, αν δεν υπακούσεις στις εντολές τους, τότε θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι.

Αν φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταστραφούμε. Θα χάσουμε την άνεση, την πλουσιοπάροχη ζωή μας, τον πολιτισμό της Δύσης, τους συμμάχους μας, τους εταίρους μας. Αν δεν συμφωνήσουμε μαζί τους σε οποιαδήποτε επέμβαση κάνουν στη Μ. Ανατολή και σε όλα τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλουν, τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι και ανυπεράσπιστοι μπροστά στους μουσουλμάνους τρομοκράτες – και όχι μόνον.

Φόβος παντού! Αν δεν ξαναψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα έρθει η Ν.Δ. Αν δεν τηρήσουμε τη συμφωνία, θα μας κόψουν την πίστωση. Αν διεκδικήσουμε περισσότερα, θα χάσουμε κι αυτά που έχουμε. Μας έχουν πείσει πως έχουμε μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα.

Ο δικός μας φόβος, όμως, είναι η δική τους νίκη. Όσο εμείς δεν σηκώνουμε κεφάλι, όσο δεν διαμαρτυρόμαστε, όσο ενδίδουμε στις απειλές τους, τόσο αυτοί αντρώνονται και ενισχύονται.

Ανεξέλεγκτοι εξοπλισμοί, διαρκής αστυνόμευση, κατάργηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, μείωση μισθών, απαξίωση συλλογικών συμβάσεων, υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας, περιορισμός ατομικών ελευθεριών, περιστολή απεργιών… Τι άλλο πια να περιμένουμε;

Ο φόβος μας είναι συνεργός τους και πρέπει, επιτέλους, να το συνειδητοποιήσουμε. Ο φασισμός που εξαπλώνεται παντού είναι κι αυτός αποτέλεσμα της αποτυχημένης πολιτικής τους.

Δημιούργησαν κοινωνίες εξαρτημένες, λαούς απρόσωπους, χώρες κλινικά νεκρές. Όλα με σχέδιο και μεθόδευση χρόνων. Όσο πιο φοβισμένος και απελπισμένος, τόσο πιο χειραγωγήσιμος. Ένας τυπικός σκλάβος!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!