Υπόδικος από το 2010 με μια ανύπαρκτη κατηγορία

 

Τον Μάρτη του 2010, εν μέσω των πρώτων γενικευμένων αντιδράσεων για τα μέτρα του πρώτου μνημονίου, ο Μάριος Ζέρβας, μετά την κινητοποίηση που είχαν καλέσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο και σαρανταήμερη προφυλάκιση. Τα ράστα μαλλιά και το σακίδιο πλάτης μαζί με τις καταθέσεις αποκλειστικά αστυνομικών ήταν αρκετά για να κατηγορηθεί για επίθεση με μολότοφ ενάντια σε δυνάμεις των ΜΑΤ. Η κατηγορία ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από τις αστυνομικές καταθέσεις που έλεγαν ότι είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, ενεργοποιώντας τον περίφημο, αλλά καταργημένο πλέον, «κουκουλονόμο».

Στην πραγματικότητα, ο Μάριος ήταν ένα ακόμη θύμα της αστυνομικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας. Μετά τη ζαρντινιέρα, τα πράσινα παπούτσια, τις πιτζάμες, ήταν η σειρά των ράστα και του σακιδίου με το σαμπουάν και τα κολυμβητικά είδη, αφού ο Μάριος είναι δάσκαλος κολύμβησης. Αυτόπτης μάρτυρας και φωτογραφίες αποδεικνύουν την αθωότητά του, αλλά εδώ και 7,5 χρόνια η υπόθεσή του δεν εκδικάζεται. Την προσεχή Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, ευελπιστούμε πως η δίκη του θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση τόσο του Μάριου όσο και της αλήθειας.

Επικοινωνήσαμε με τον Μάριο, ο οποίος έκανε στον Δρόμο την παρακάτω δήλωση:

«Πάνε κοντά στα 8 χρόνια από τη μέρα που έγινε η σύλληψη. Τότε ήταν που το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της άρνησης, της αντίδρασης, της ελευθερίας σταμάτησε ξαφνικά να υπάρχει.

Εξαφανίστηκε.

Υπαίτιος, άντρας των ΜΑΤ, αφορμή η εξωτερική εμφάνιση, ένα σακίδιο και η θέση. Η θέση που δεν μπορούσε να είναι άλλη από αυτήν δίπλα στην υπόλοιπη κοινωνία, που αγωνιά και διαμαρτύρεται, το σακίδιο με ρούχα της δουλειάς (μπουρνούζι, μαγιό και λοιπά) και η εμφάνιση, ράστα μαλλιά.

Αφού γίνεται η αρχή του παραλογισμού με την σύλληψη, συνεχίζει με την απόδοση των κατηγοριών. Κατασκευή, κατοχή και ρίψη βόμβας μολότοφ, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης και μέσα σε αυτά και ο γνωστός κουκουλονόμος.

Τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ καταθέτουν εις βάρος μου, από την υπερασπιστική μου πλευρά ένας μόνο μάρτυρας. Παρά αυτόν τον ένα μάρτυρα, τις φωτογραφίες που αποδείκνυαν το αντίθετο και το τεκμήριο της αθωότητας… αποφασίστηκε η προφυλάκιση. Κράτησε 39 μέρες. Με απόφαση του συμβουλίου αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους. Η παρουσία στο τμήμα κάθε 1η και 16η άρθηκε μετά την πρώτη αίτηση. Η απαγόρευση εξόδου από την χώρα ακόμα υπάρχει. Τώρα μετά τα τόσα χρόνια ξεκινάει η δίκη και υπάρχει η ελπίδα, για κάτι καλύτερο σε μένα, αλλά και σε όλον αυτόν τον κόσμο που στήριξε και στηρίζει αυτήν την υπόθεση. Σε μια αθώωση για μια ανύπαρκτη κατηγορία.»

 

Συγκέντρωση συμπαράστασης τη Δευτέρα

Οκτώ χρόνια μετά τη σύλληψη του Μάριου Ζέρβα στην μεγάλη πορεία ενάντια στο 1ο Μνημόνιο στις 11/3/2010 και την άδικη προφυλάκισή του, ξεκινά η δίκη. Συγκέντρωση συμπαράστασης στις 9 το πρωί στο Νεόδμητο Κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών, Δέγκλερη 4, Αίθουσα ΜΟΔ2.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!