Όλα τα χρόνια ήταν τιμητικό να επιτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον πολεμούν που πήγαινε κόντρα στις μεθοδεύσεις του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ και των Βρυξελλών. Τώρα, είναι τιμητικό το αντίθετο!

Η «Αυγή» έκανε διπλό έγχρωμο εξώφυλλο για να αναδείξει τα «θερμά λόγια» με τα οποία τα διεθνή κέντρα εξουσίας και τα ΜΜΕ εκθειάζουν και συγχαίρουν την κυβέρνηση για τη «συμφωνία ορόσημο»! Και στις μέσα σελίδες καμαρωτές αναφορές στα γραφόμενα των Financial Times,  τη ναυαρχίδα του νεοφιλελευθερισμού, και τη Le Figaro, τη συνεπή δεξιά φωνή του γαλλικού κατεστημένου, που μαζί με τις ιταλικές και άλλες αστικές εφημερίδες εκθειάζουν την προοπτική να πάρει κι άλλα δάνεια η Ελλάδα από τις τράπεζες! «Η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναρχίσει να περπατά βασιζόμενη στις δυνάμεις της και να επιστρέψει στις αγορές, έστω και με μια επιτήρηση» αποφαίνεται η La Stampa.

Αλίμονο, δεν θα επαινέσουμε αυτόν τον καλοθελητή που ξαναμπαίνει στην αγκαλιά των δανειστών, μετά από τις αυθάδειες του παρελθόντος; Θα αφήσουμε τέτοιο πελάτη που, κρατώντας την κοινωνία σε καταστολή και θριαμβολογώντας, πληρώνει πρόθυμα τα χρέη και ζητάει κι άλλα δίνοντας αεροδρόμια, λιμάνια, ορυχεία, ενεργειακά δίκτυα, ΑΟΖ και ό,τι άλλο πολύτιμο έχει η χώρα; Μπράβο του! Τέτοιους καλόβολους δεν τους βρίσκεις εύκολα. Ε, δεν θα του πεις μια καλή κουβέντα να την πλασάρει κι αυτός στο δικό του πόπολο;

Εκεί, καταντήσαμε. Να μας εκθειάζουν για το κοροϊδιλίκι μας οι τοκογλύφοι και τα φερέφωνά τους…

Μπ. Ροϊλός

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!