Το Συμβούλιο Εφετών καλείται να αποφασίσει την Πέμπτη για την έκδοση ή μη στις ιταλικές Aρχές των πέντε Ελλήνων φοιτητών που είχαν συμμετάσχει στη διαδήλωση της Eργατικής Πρωτομαγιάς, στο Μιλάνο της Ιταλίας. Πριν από 20 μέρες, η Ελληνική Αστυνομία μπούκαρε στα σπίτια τους και τους συνέλαβε. Τελικά, μετά από κινητοποίηση φορέων και σωματείων της Αγίας Παρασκευής, όπου κατοικούν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη του κινήματος κατάφερε να αποτρέψει την προφυλάκισή τους, ενώ εκκρεμεί τώρα στο Δικαστικό Συμβούλιο αν θα αποφασίσει να τους εκδώσει στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχει καν ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη. Είναι η πρώτη φορά, αφότου θεσπίστηκε το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, που ζητείται έκδοση πολιτών από ένα κράτος της Ε.Ε. σε ένα άλλο, για λόγους που ανάγονται στην πολιτική τους δράση.

Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο φοιτητικό κίνημα και στους αγώνες του, στις συνελεύσεις γειτονιών και στις εργατικές/ταξικές διεκδικήσεις, απευθύνουν κάλεσμα σε όλο το κίνημα να εναντιωθεί και να μπλοκάρει την έκδοσή τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!