Συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη, 19 Μαΐου στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια

Αφίσα - ATIK

Στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη, το διάστημα 15-18 Απρίλη οι αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία). Οι συλληφθέντες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ΑΤΙΚ), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια απ’ το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας λόγω της αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης, έχουν βασανιστεί και πολλοί απ’ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής, στην Ελλάδα συνελήφθησαν 4 αγωνιστές, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική τους δράση και τα πολιτικά τους φρονήματα. Απ’ τους 4 που συνελήφθησαν στη χώρα μας, συνεχίζουν να κρατούνται οι 3, οι Gültekin Erol, Kaya Turgut, Pektaş Deniz (οι δύο ζητούν Άσυλο κι ο ένας είναι Γερμανός υπήκοος) και κινδυνεύουν με έκδοση στη Γερμανία ή στην Τουρκία, γεγονός που θα σημάνει γι’ αυτούς φυλάκιση -μέχρι και ισόβια- και κίνδυνο για τη ζωή τους!

Η σχετική Επιτροπή Υποστήριξης που έχει συσταθεί, ζητά να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, να μην εκδοθούν πουθενά και να τους χορηγηθεί άμεσα πολιτικό άσυλο. «Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε τους συμβεί!» Καλούν, δε, σε συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη, 19 Μαΐου στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια. Θα έχει προηγηθεί συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 13:00 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!