Συνεχίζεται η καταστολή παρά τη δικαστική δικαίωση.

Η δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου δικαίωσε τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και κατέδειξε την παρανομία που εδώ κι ένα μήνα προσπαθούν να επιβάλλουν στην περιοχή, κυβέρνηση και εργολάβοι, με καθεστώς στρατιωτικής κατοχής. Οι δικαστικές αποφάσεις μάλλον δεν έχουν βαρύτητα για την αστυνομία, αφού μια εβδομάδα μετά την απόφαση συνεχίζεται ο έλεγχος επί της οδού Λαυρίου, με τα μπλόκα της αστυνομίας να απαγορεύουν στους κατοίκους να προσεγγίσουν τις περιουσίες που διατηρούν στο χώρο και ελέγχοντας όποιον διέρχεται από την οδό.
Πέρα από τις μάχες που συνεχίζουν να δίνουν οι κάτοικοι στο δρόμο, συνεχίζεται και η δικαστική μάχη που φαίνεται πως θα έχει μέλλον. Μετά από προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης, η υπόθεση εκδικαζόταν την Πέμπτη 7 Γενάρη αλλά αναβλήθηκε, εξοργίζοντας τους κατοίκους  με τη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία στην περιοχή τους. Μετά την ανακοίνωση της αναβολής εκατοντάδες κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Λαυρίου ενώ περνώντας έξω από το αστυνομικό τμήμα Λαυρίου φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας.

Νύχτες Αγίου Βαρθολομαίου
Στα μπλογκ που διαχειρίζονται οι κάτοικοι της Κερατέας γράφουν «είναι θέμα τύχης που δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα χειρότερα». Η μόνη επίσημη κρατική απάντηση που έχουν λάβει είναι άγριο ξύλο, άφθονα χημικά, πλαστικές σφαίρες και αντλίες νερού.
Το θράσος και η ασυδοσία δεν έχουν όριο, αφού την περασμένη Τετάρτη τα μεσάνυχτα, τα ΜΑΤ απώθησαν τους κατοίκους ως τα όρια του χωριού και στη συνέχεια, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, χτυπούσαν με γκλομπ τα οχήματά τους, έσπασαν καθρέφτες και τζάμια των αυτοκινήτων αλλά και των οχημάτων του δήμου. Κάλεσαν μάλιστα και…ενισχύσεις! Την τροχαία η οποία «έκοψε» κλήσεις στα σταθμευμένα οχήματα.
Ακολούθησε συγκέντρωση έξω από την τροχαία Λαυρίου όπου οι κάτοικοι οργισμένοι ζητούσαν πίσω τις πινακίδες των οχημάτων τους και την ακύρωση των κλήσεων που έλαβαν. Μετά την καταστροφή των οχημάτων  βία που προκάλεσαν τα ΜΑΤ, κάτοικοι επιτέθηκαν στο τμήμα και στα οχήματα της αστυνομίας πετώντας μολότοφ και πέτρες ζητώντας την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Ακολούθησε το αποπνικτικό και γνωστό πλέον νέφος χημικών και ξύλου στην προσπάθειά τους να καταβάλλουν το πείσμα του κόσμου που βρίσκεται ένα μήνα τώρα στα οδοφράγματα αγωνιζόμενος για «τα σπίτια, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας» όπως γράφουν οι ίδιοι στα μπλογκ.

Αγιασμός υδάτων στα οδοφράγματα
Tην ημέρα των Θεοφανείων μια συμβολική κίνηση εξελίσσεται πάλι απέναντι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν έναν ιερέα, το Δήμαρχο, τη φιλαρμονική του δήμου και κατοίκους με τα παιδιά τους να φτάσουν στο ρέμα που βρίσκεται κάτω από το χώρο του ΧΥΤΑ για να κάνουν τον αγιασμό των υδάτων. Οι κάτοικοι έστω και τώρα κάνουν έκκληση στους αρμόδιους να σταματήσει ο παραλογισμός της καταστολής.            

Ξ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!