Επιστρέφουν!

Με τον ανατριχιαστικό τίτλο «Επιστρέφουμε!» ο Κώστας Σκανδαλίδης μας απειλεί με άρθρο του στο «Βήμα». Μπορεί να σέρνονται στην ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά έχουν την αίσθηση ότι επί ΣΥΡΙΖΑ απέκτησαν αναπάντεχα λόγο ύπαρξης όλα τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να ξαναμοντάρουν το μαγαζί. Πήραν θάρρος κι από τη νίκη του Σάντσεθ στην Ισπανία, που έτρεξε να τον συγχαρεί ο Τσίπρας, αλλά δεν είναι και πολύς ο καιρός που ο Ισπανός τον είχε αποκαλέσει ψεύτη. Κατά πως φαίνεται, μια Βουλή γεμάτη ναυάγια θα τη διαδεχθεί μια Βουλή επίσης γεμάτη ναυάγια, παλιά και νέα. Και όπως γράφει ο Σκανδαλίδης «Ευτυχώς ο Α. Τσίπρας μάς βοήθησε».
Αριστούλα Παπαχατζή

Ο «άγιος» της Δεξιάς

Στο ξεκίνημα του 2015, εάν έλεγε κανείς, δεξιός ή αριστερός, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επόμενη τετραετία  θα είναι πολύ κοντά στο να γίνει πρωθυπουργός, θα γέλαγαν και τα μπουλντόγκ. Σήμερα, τον δίνουν σαν επικρατέστερο για το πόστο οι μετρήσεις. Που κι αν δεν επαληθευτούν, αντιλαμβανόμαστε ότι ο ανύπαρκτος, ο ελάχιστος, ο ασήμαντος, ο Κούλης, απέκτησε ανάστημα, φωνή, οντότητα. Πώς έγινε αυτό; Ελέω Τσίπρα. Γι’ αυτό ο Κούλης θα έπρεπε να τον έχει στα εικονίσματα. Κι αυτό είναι ανεξάρτητο από το αν θα γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. Γιατί χάρη στον Τσίπρα, τον ουρανοκατέβατο για τη Δεξιά «άγιο», αναστήθηκε συνολικά η ημιθανής Δεξιά και ξαναστάθηκε στα πόδια της. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες της θα υπερτερήσουν με αίσθημα νίκης. Αυτό θα είναι ίσως και το μεγαλύτερο θαύμα του Τσίπρα στην τετραετία. Γι’ αυτό του αξίζει μια περίοπτη επιχρυσωμένη εικόνα στο εικονοστάσι της Δεξιάς, μπροστά-μπροστά ανάμεσα στο καντηλάκι και το θυμιατήρι.
Αντιγόνη Κροντηρά

Υπάνθρωποι

Τα περιγράφει ο Yotam Berger στην εφημερίδα Haaretz. Του έδεσαν τα χέρια στην πλάτη και του έκλεισαν τα μάτια με τα ειδικά πανιά που κουβαλούν μαζί τους οι στρατιώτες γι’ αυτή τη δουλειά. Ο ανήλικος, όμως, για να μην υποστεί και τα βασανιστήρια τους πετάχτηκε και το έβαλε στα πόδια. Αλλά οι στρατιώτες δεν δίστασαν, τον πυροβόλησαν κι όταν τον τραυμάτισαν σοβαρά τον άφησαν να αιμορραγεί στο χώμα, δίπλα στο τείχος του αίσχους που έχουν χτίσει οι Ισραηλινοί στο μεγάλο γκέτο της Δυτικής Όχθης. Το έγκλημα του πιτσιρικά ήταν ότι πετούσε πέτρες. Αν αυτό γινόταν στη Βενεζουέλα, ο Τραμπ, η Μέρκελ και ο Μακρόν θα έκαναν δηλώσεις και το BBC μαζί με το Fox News θα το είχαν πρώτη είδηση για δυο-τρεις μέρες.
Επίσης, την ώρα που η επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ για τις εκλογές του 2020 Katrina Pierson ρωτούσε την νεοεκλεγείσα μουσουλμάνα βουλευτίνα του Δημοκρατικού Κόμματος Ilhan Omar τι έχει να πει για τις ρουκέτες που έριξαν οι Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ, το βίντεο με το οποίο συνόδευε το λόγο της και έδειχνε πυραύλους να εκτοξεύονται και να καταστρέφουν σπίτια Ισραηλινών δεν ήταν από τη Γάζα, αλλά από τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία το 2015! Αυτό γράφτηκε στην Haaretz, αλλά οι θεατές μέσα κι έξω από το Ισραήλ έμειναν με την εντύπωση ότι το βίντεο ήταν από τη Γάζα.
Φιλήμων Κάππος

Φάτε μάτια ψάρια…

Ασχολούνται με τις εκλογές και τα ενθέματα των εφημερίδων με τα κοσμικά και τα ριάλιτι. Γιατί είναι πολλές οι «ωραίες» που συμμετέχουν στους συνδυασμούς. Και οι φωτογραφίες τους ανάλογες. Τα κόμματα κάνουν πιάτσα γιατί έχουν υπολογίσει ότι χρειάζονται και τις ψήφους των σεξουαλικά στερημένων, των τηλεξαρτημένων και των ματάκιδων!
Ζωή Κακαβούλη (από το fb)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!