Θράσος γεμιστό

Το τερμάτισε πάλι η Θεανώ Φωτίου. Θα ήταν κωμικό αν δεν είχε να κάνει με τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, «πρέπει να είσαι απόφοιτος του Χάρβαρντ για να καταφέρεις να επιβιώσεις με 200 ευρώ το μήνα», αλλά με 150 σε είδος κάτι γίνεται. Τι να σχολιάσεις; Μάλλον τίποτα.

Σ.Μ.

 

Ανερυθρίαστοι Χμερ

Στο Προεδρικό Μέγαρο, δίπλα στον Προκόπη Παυλόπουλο, βρέθηκε και ο πρίγκιπας Νικόλαος. Πήρε, λέει, μέρος στο 4ο Ετήσιο Αthens Democracy Forum, με θέμα Religion, Migration Power and Money. Ωραίες καταστάσεις. Πρώτη φορά βασιλικά! Δεν καταλαβαίνω, πάντως, την κριτική μερικών αριστεριστών, εδώ οι Ερυθροί Χμερ στην Καμπότζη συνεργάστηκαν με τον πρίγκιπα Νοροντόμ Σιχανούκ, ο Νικόλαος γιατί σας χάλασε;

Γ.Π.

 

Ντεζαβού

«Για τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε πού θα βρεθεί το 1 εκατ. και παραπάνω, ετησίως, ώστε να είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελίες που έγιναν μέχρι τώρα, αλλά κι αυτές που πρόκειται να γίνουν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης. Το «πού θα βρείτε τα λεφτά;» επανέρχεται, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το έργο ξαναπαίζεται πιο κακόγουστα από ποτέ.

Τ.Β.

 

Οι ΗΠΑ και η Αλ-Κάιντα γιοργάζουν τα 15 χρόνια της 11ης Σεπτέμβρη (σκίτσο του Latuff)
Οι ΗΠΑ και η Αλ-Κάιντα γιοργάζουν τα 15 χρόνια της 11ης Σεπτέμβρη (σκίτσο του Latuff)

 

Ο πολύς Πολάκης

Το αλεξικέραυνο του Τσίπρα κάνει ο… σκληρός Πολάκης. Μαζεύει πάνω του τους κεραυνούς και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του ο Αλέξης. Ειδικά μετά από γκάφες και επικοινωνιακά φάουλ, απαραίτητος ο (κατά τα άλλα) αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Γιατί όχι και εκπρόσωπος Τύπου; Μια χαρά τη διένυσε τη διαδρομή από κνίτης στα νιάτα του μέχρι «μάγκας» του τρίτου και μακρύτερου Μνημονίου. Πολύ μαγκιά…

Ρ.Ρ.

 

Ποιο άβατο;

Τα Εξάρχεια, αναμφισβήτητα, αποτελούν ρήγμα ελευθερίας στον σημερινό αστικό ιστό. Τα Εξάρχεια χαρακτηρίζονται από το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης & αντίστασης που συνοδεύεται με εκατοντάδες ανοικτές δομές και συλλογικότητες που μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετέχει.
Τα Εξάρχεια, κε. Μητσοτάκη, αμύνονται ενάντια σε κάθε φασίστα, ρατσιστή και έμπορο ναρκωτικών. Μήπως νιώθετε κάτι από αυτά;
Είναι το τελευταίο οχυρό ενάντια στην υπερεμπορευματικοποίηση της Αθήνας, είναι οι ανήσυχες νέες και νέοι, είναι οι προβολές ταινιών στο Πάρκο Ναυαρίνου και οι βραδινές βόλτες στον Λόφο του Στρέφη.
Είναι η τελευταία γειτονιά της Αθήνας.

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Nosotros (NosotrosSocialCentre)

 

Η ΔΕΘ είναι η αρχή

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα γίνεται αφετηρία η οποία θα καταλήξει σε μια λαϊκή εξέγερση που θα ανατρέψει την κυβέρνηση Τσίπρα», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέχεια των επετειακών διαδηλώσεων που συνόδεψαν την έναρξη της ΔΕΘ.
Ο σ. Παν. Λαφαζάνης έμαθε τον κομμουνισμό στο μεταπολιτευτικό ΚΚΕ, όπως άλλωστε και ο σ. Αλ. Τσίπρας. Εκεί τους είχαν πει πως οι λαϊκές εξεγέρσεις και όλες οι μεγάλες πολιτικές ανατροπές ξεκινούν από τη ΔΕΘ.

Β.Ξ.

 

Αληθινός κόκκινος

«Θρύλε γερά και στους φασίστες φόλα»
Οι γνήσιοι απόγονοι του Γόδα του Νικόλα
* Ο Νίκος Γόδας (1921-1948) ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών και λοχαγός του ΕΛΑΣ. Εκτελέστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Περισσός-Θύρα 7

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!