Συριζαίοι χωρίς αλυσίδες

Οι λιπόσαρκες κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκροτούνται από εναπομείναντες συνταξιούχους, κάποιους πρώην Πασόκους και μερικούς που κάνουν καριέρα μέσα από τα νέα λούκια, έχουν δύο καθήκοντα: στις εκλογές να μαζέψουν σταυρούς για τους βουλευτές που είναι από παλιά δικτυωμένοι στο κόμμα και μέχρι τότε να ξεπλένουν στον κοινωνικό τους περίγυρο όλες τις βρωμοδουλειές της κυβέρνησης. Αυτό κάνανε και με τον υιό Κόκκαλη. Πήρανε τη γραμμή αλλού προφορικά κι αλλού γραπτά και διαδίδουν ότι ο μικρός Πέτρος που είδε ξαφνικά το αριστερό φως και μπήκε, είναι εγγονός του κόκκινου παππού του, υπερπηδώντας –για ευνόητους λόγους- τον γεννήτορά του! Ξαναθυμηθήκανε τον αείμνηστο κομμπουνιστή και τον συνδέουν με τον εγγονό του ενώ αυτός είναι προέκταση όχι του μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού παππού του αλλά του ολιγάρχη πατέρα του! Μέσα στις μπίζνες μέχρι τ’ αφτιά, πρωτοστάτης στην παράδοση του Ολυμπιακού στον Μαρινάκη και σύμβουλος αυτού που οι Συριζαίοι κατηγορούν ως μαφιόζο και έμπορο ηρωίνης, αλλά και, μεταξύ άλλων, λίσταρχος στα Panama Papers! Πιο μέσα στη διαπλοκή δεν γίνεται, αλλά οι Συριζαίοι που έχουν πάθει βαριάς μορφής πολιτικό και ιδεολογικό Αλτσχάιμερ, δεν πτοούνται. Σημασία έχουν μόνο η κυβέρνηση και τα πόστα. Σε τέσσερα χρόνια όλα είναι πια πιο εύκολα, γιατί εντωμεταξύ απαλλάχθηκαν και από το ασήκωτο βάρος του «ηθικού πλεονεκτήματος» που τους εμπόδιζε να τα ρευστοποιήσουν όλα. Χωρίς αλυσίδες πλέον, χωρίς ενοχές και τύψεις, γουστάρουν και Κόκκαλη, όπως γουστάρουν και Μελισσανίδη, όπως γουστάρουν και Τέρενς Κουίκ και Παπακώστα και όλο το κακό συναπάντημα.

Ασπασία Μηναΐδου

Η νέα κρίση του προσφυγικού, αυτή τη φορά στα Διαβατά και τον Σταθμό Λαρίσης, αποτελεί το απόλυτο ξεβράκωμα της No Borders ιδεολογίας, που κάποτε χαρακτήριζε την κυβερνώσα «αριστερά». Επί των ημερών της τα σύνορα της Ελλάδας είναι σουρωτήρι προς τα ανατολικά και επτασφράγιστα προς τον βορρά και τα δυτικά. Στο ενδιάμεσο η χώρα σε κατάσταση εξαίρεσης, ένα απέραντο πουργκατόριο για χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να φύγουν κι εμείς τους κρατάμε με το ζόρι για να μην δυσαρεστούμε τους Γερμανούς, που δεν τους θέλουν πια, και για να κονομάνε δισεκατομμύρια τα κοράκια του μεταναστευτικού. Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα για να πάνε οι πρόσφυγες εκεί που θέλουν κι όχι να μας λένε κι εξυπνάδες οι Συριζαίοι ότι δήθεν το ελληνικό κράτος είναι αυτό που αποφασίζει ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν από τα σύνορά του. Αλλού αυτά. Τα ‘χετε κάνει μαντάρα.
Βαγγέλης Καινούριος
(Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου)

Τζογαδόρικος σοσιαλισμός

Γράφει ο Βαγγέλης Μανδραβέλης στον υπότιτλο του άρθρου του στην «Οικονομική Καθημερινή» ότι τα ακαθάριστα έσοδα του ΟΠΑΠ κατά το διάστημα 2014-2020 υπολογίζονται σε 11,8 δισ.! Μιας κερδοφόρας, χρυσής, δημόσιας εταιρίας που δόθηκε έναντι πινακίου φακής στους  ιδιώτες. Και με μικρά γράμματα, χαμένο κάπου μέσα σε αριθμούς, ένα άλλο στοιχείο που αναφέρει ότι το μερίδιο του κράτους θα είναι μόλις 0,5 δισ. μέσα σε μια πλουσιοπάροχη εξαετία! Βέβαια, ο ΟΠΑΠ πληρώνει και άδειες που του ανοίγουν νέα κανάλια στοιχημάτων, αλλά αυτά θα αποφέρουν μελλοντικά κι άλλες εισπράξεις και κέρδη. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, οι «επενδυτές» απόσβεσαν το χαμηλό ποσό της εξαγοράς του οργανισμού και πλέον κάνουν και άλλα πράγματα με τα οποία δικτυώνονται μέσα στην κοινωνία με «αγαθοεργίες» ενώ αντικειμενικά διευρύνουν και βαθαίνουν τη διαφθορά των πολιτών με τον από παντού καταιγιστικά προβαλλόμενο και προωθούμενο τζόγο!

Λάκης Φραγκιαδάκης

 

Πρώτοι στη βούρτσα

Δουλεύουν κανονικά τον κόσμο, αλλά τι να φοβηθούν, αφού έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι. Για να γονατίσουν τους Έλληνες και να διευκολύνουν τους εντόπιους πολιτικούς υπηρέτες να εφαρμόσουν τα μνημόνια, βομβάρδισαν την Ευρώπη με την πληροφορία ότι οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν και δεν δουλεύουν αρκετά, αφού μόνο διασκεδάζουν. Κι αυτό, με τη συμβολή των ΜΜΕ, που ανήκουν στα ίδια τραστ, έγινε σχεδόν πεποίθηση των Ευρωπαίων που μας κοιτούν πλέον με μισό μάτι και με κάθε ευκαιρία μας βρίζουν. Τα πραγματικά στοιχεία, όμως, που οι ειδικοί οργανισμοί μελετούν και επεξεργάζονται, ακόμα κι όταν δημοσιοποιούνται περνούν σαν συνηθισμένες ειδήσεις με χαμηλό βάρος και δεν καταγράφονται στο ευρωπαϊκό συλλογικό, ειδικά όταν ανατρέπουν τις πεποιθήσεις που τα κέντρα εξουσίας θέλουν να έχουν οι υπήκοοί τους. Γι’ αυτό, η έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δείχνει ότι οι πρώτες χώρες στη φοροδιαφυγή, με μεγάλη διαφορά από την 7η Ελλάδα, είναι η Ιταλία, η Δανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, ενώ η Γαλλία είναι δίπλα στη χώρα μας, θα θαφτεί γρήγορα, αφού κανένας δεν έχει συμφέρον να την αναδείξει. Κι αυτό γίνεται πιο εύκολο όταν οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας κάνουν γαργάρα αυτές τις έρευνες και δεν φωνάζουν, γιατί έχουν επιλέξει όχι τη σύγκρουση, αλλά το γλείψιμο στις σχέσεις τους με τα αφεντικά της Ευρώπης. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει, τελικά, τη μεγαλύτερη γλώσσα…

Μπ. Ροϊλός

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!