Να πεθάνουν όλοι, να πεθάνουνε!

Από τον ερχόμενο Γενάρη, ένας συνταξιούχος που παίρνει σήμερα 1.212 ευρώ, όπως διάβασα στην ανάλυση που έκανε η Ρούλα Σαλούρου στην «Καθημερινή», θα χάσει αυτομάτως 224 ευρώ και θα πέσει στα 994 ευρώ! Δηλαδή, θα χάσει ετησίως, 2.720 ευρώ! Δηλαδή, θα χάσει παραπάνω από 2 συντάξεις! Δηλαδή, η φτωχοποίηση των πολιτών συνεχίζεται καταιγιστικά στην μετά την «έξοδο απ’ το Μνημόνιο» εποχή! Που σημαίνει κι άλλη δυστυχία, κι άλλα χρέη, κι άλλα αδιέξοδα για τους ανθρώπους που δούλεψαν 35 και 40 χρόνια, υπολογίζοντας ότι θα ζήσουν και θα πεθάνουν, όχι πλούσια, αλλά τουλάχιστον με αξιοπρέπεια! Αλλά πού;! ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός! Τσίπρας είναι αυτός! Αργήσαμε να καταλάβουμε ότι όταν φώναζε για κατώτατο 750 ευρώ, εννοούσε ότι όλους θα τους κατεβάσει από τα 750 και κάτω! Κι όποιος ζήσει έζησε.

Σόνια Μωραΐτη

Ο Τραμπ κλωτσάει άγαρμπα

Ο Τραμπ απείλησε τις χώρες που δεν θα ψηφίσουν υπέρ της ανάθεσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, το 2026. Αναγκασμένοι πια οι Αμερικάνοι να εκδηλώνουν χοντρά και άτσαλα τη βούλησή τους στον κόσμο. Πάνε οι καλές εποχές που τέτοιοι «διακανονισμοί» γίνονταν με ένα απλό τηλεφώνημα κάποιου γραμματέα στους προέδρους και τους πρωθυπουργούς των μικρών και μεσαίων χωρών. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει το συνέδριο της FIFA το οποίο στις 13 Ιουνίου πρέπει να πάρει απόφαση με πλειοψηφία. Να σημειωθεί ότι η παρέμβαση Τραμπ είναι εντελώς αντίθετη με τον κανονισμό λειτουργίας της FIFA που απαγορεύει ρητά την ανάμειξη των κυβερνήσεων στη λήψη των αποφάσεων. Όμως, στο πρόσφατο παρελθόν έχουν τιμωρηθεί δεόντως από τις ΗΠΑ για περιπτώσεις απροθυμίας μερικά στελέχη του Οργανισμού. Οι Αμερικάνοι δεν κατάπιαν ακόμα την ανάθεση στη Ρωσία του Πούτιν του πρωταθλήματος που θα γίνει φέτος στη Ρωσία!

Κωστής Χρήστου

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη

Ξένος διαιτητής

Στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται η κατρακύλα. Η ΕΠΟ του Γραμμένου (η ΕΠΟ που ελέγχουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ) και ο Περέιρα, ο Πορτογάλος πρόεδρος της ελληνικής Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, αποφάσισαν να φέρουν ξένους διαιτητές για τον τελικό του κυπέλλου. Και επειδή δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του αγώνα αποφάσισαν να κατεβάσουν 5.000 αστυνομικούς και να μείνει κλειστό το μισό ΟΑΚΑ. Όλα αυτά δεν αποτελούν μόνο παραδοχή της ανικανότητας τους, αλλά και της δυσκολίας τους να ισορροπήσουν ανάμεσα στα συμφέροντα που υπηρετούν. Στα ίδια συμφέροντα που αποτελείωσαν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στο όνομα της «εξυγίανσης».

Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!