Μια ακόμη πρωτοτυπία του σιωνιστικού κατοχικού καθεστώτος…

 

Το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, που κάποιοι δεν αισχύνονται να το αποκαλούν «η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή», εδώ και δεκαετίες προβαίνει σε κάθε πιθανή και απίθανη παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών και ακόμη και των πλέον στοιχειωδών κανόνων δικαίου και ανθρωπισμού. Στόχος, να διαιωνίσει την ύπαρξή του ως καθεστώς απαρτχάιντ, που κατέχει στρατιωτικά μια γη που δεν του ανήκει. Με την ενεργητική κάλυψη των ΗΠΑ και με τη συνενοχή των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων έχει εκδιώξει εκατομμύρια Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, έχει δολοφονήσει δεκάδες χιλιάδες αμάχων, και αντιμετωπίζει τους γηγενείς όπως ακριβώς αντιμετώπιζαν οι λευκοί έποικοι τους μαύρους στη Νότια Αφρική.

Μαζί με το καθεστώς της Άγκυρας (με το οποίο τα «ξαναβρίσκει» τώρα μετά από μια περίοδο έντασης), το Ισραήλ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές διαρκούς αστάθειας και ανείπωτης βαρβαρότητας στη γειτονιά μας. Θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το μέλλον και αυτών καθαυτών των εβραίων που ζουν (για πόσο ακόμη;) σαν απόλυτοι αυθέντες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, ο λαός της οποίας διαρκώς ξεσηκώνεται με κάθε τρόπο για να αποτινάξει το ζυγό. Σήμερα μάλιστα πληθαίνουν οι φωνές που, βλέποντας την οικτρή αποτυχία των συμφωνιών του Όσλο, προτείνουν τη δημιουργία ενός ενιαίου, λαϊκού και δημοκρατικού κράτους σε ολόκληρη την ιστορική Παλαιστίνη, το οποίο θα εγγυάται τα δικαιώματα όλων των κατοίκων, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους και τα πιστεύω τους.

Για να ξορκίσει μια τέτοια διέξοδο, που όλο και περισσότερο αναδεικνύεται ως η μοναδική δίκαιη και βιώσιμη λύση, η κυβέρνηση του Ισραήλ υπό τον ακροδεξιό Νετανιάχου εφαρμόζει μια ακραία επιθετική πολιτική σε κάθε επίπεδο. Από την περαιτέρω επέκταση των παράνομων ισραηλινών εποικισμών (μέχρι και οι ΗΠΑ αναγκάζονται να ψελλίσουν τη διαφωνία τους) και τον πλήρη εξευτελισμό της Παλαιστινιακής Αρχής, ως την πιο βάρβαρη καταστολή. Στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η εξεγερμένη νεολαία και οι πιο επικίνδυνες για το κατοχικό κράτος δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, όπως το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

 

Βγαίνεις από τη μία πόρτα της φυλακής, ξαναμπαίνεις από την άλλη!

Με τον αριθμό των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων να αγγίζει εκ νέου τις 8.000, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και γυναίκες, η κυβέρνηση του ρατσιστή Νετανιάχου προχωρά σε ένα ακόμη ποιοτικό «άλμα». Χρησιμοποιεί όλο και πιο εκτεταμένα το σύστημα της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης», δηλαδή της επ’ αόριστον χωρίς δίκη φυλάκισης Παλαιστίνιων τους οποίους θεωρεί επικίνδυνους, αλλά δεν έχει στοιχεία για να τους προσάγει (έστω και… για τους τύπους) ενώπιον των κατοχικών ισραηλινών στρατοδικείων. Βάσει αυτού του συστήματος, ο ισραηλινός στρατός μπορεί να φυλακίσει με μια απλή διοικητική απόφαση, που μπορεί να ανανεώνεται επ’ αόριστον, τους «ύποπτους»…

Το άλμα που επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση Νετανιάχου συνίσταται στην επιβολή «διοικητικής κράτησης» σε πολιτικούς κρατούμενους που, αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους, πρέπει να αποφυλακιστούν. Μέχρι πρόσφατα, το Ισραήλ τους αποφυλάκιζε και σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά από μερικούς μήνες, τους συλλάμβανε εκ νέου και τους έθετε σε «διοικητική κράτηση». Τώρα πρωτοτυπεί ακόμη περισσότερο: ο Μπιλάλ Καγιέντ, αγωνιστής του PFLP, εξέτισε τα 14,5 χρόνια της ποινής του και ανέμενε την αποφυλάκισή του. Η οικογένειά του τον περίμενε σε ένα από τα εκατοντάδες ισραηλινά μπλόκα, αλλά ο Μπιλάλ Καγιέντ δεν εμφανίστηκε ποτέ! Την ώρα που θα αποφυλακιζόταν, οι κατοχικές αρχές του ανακοίνωσαν ότι τίθεται απευθείας σε «διοικητική κράτηση» και τον μετέφεραν εκ νέου στο κελί του…

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ήδη συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μέσα στις φυλακές, απαιτώντας την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ. Δεκάδες κινητοποιήσεις έχουν ήδη γίνει σε όλο τον κόσμο με το ίδιο αίτημα, και πολλές διεθνείς προσωπικότητες ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει αυτή τη νέα φάμπρικα, που δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα της κατοχικής «δικαιοσύνης». Το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη θέτει σαν μία από τις αιχμές του τον αγώνα ενάντια σε αυτή την εξοργιστική αδικία, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα συνολικά το ζήτημα των χιλιάδων Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές του ισραηλινού απαρτχάιντ (ανάμεσά τους και πολλοί βουλευτές και ηγέτες κομμάτων, όπως ο γενικός γραμματέας του PFLP Αχμάντ Σααντάτ).

 

Γ.Α.

info: samidoun.net (Δίκτυο Αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!