Αρνήθηκε τον διάλογο με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Τη σιωπή του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη πήραν ως απάντηση οι συνυποψήφιοί του για τον δήμο, στην δημόσια πρόσκληση που του απηύθυναν για διάλογο εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη Κωστής Καμπιτάκης απέστειλε και γραπτώς το αίτημα για δημόσια αντιπαράθεση επί των θεμάτων του Δήμου, χωρίς και πάλι να πάρει την παραμικρή απάντηση.

Τα μέλη της κίνησης βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο με δεμένα τα στόματά τους καταγγέλλοντας τον δήμαρχο για αλαζονική συμπεριφορά την ώρα που εκείνος τύπωνε πολυτελείς τόμους 350 σελίδων διαφημίζοντας ένα έργο που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούσε έργο βιτρίνας στο βόρειο παραλιακό μέτωπο, όπου και ξεφύτρωσαν άμεσα δεκάδες καφετέριες και νυχτερινά κέντρα. Την ίδια ώρα γειτονιές της «ενδοχώρας» του δήμου, όπως η Αγία Τριάδα, τα Καμίνια και η Φορτέτσα παραμένουν πολλές δεκαετίες πίσω αναμένοντας τη σειρά τους.

Η πολιτική της άδειας καρέκλας
Για όλα αυτά ο δήμαρχος Ηρακλείου αρνήθηκε να συνομιλήσει με τους συνυποψηφίους του. Και όπως καταγγέλλει η Ανθρώπινη Πόλη ήταν ίσως ο μοναδικός δήμαρχος στην Ελλάδα που κράτησε αυτή τη στάση. Στην δεύτερη επιστολή τους προς τον Γιάννη Κουράκη ο Κ. Καμπιτάκης υποστηρίζει: «Η πόλη έχει δήμαρχο που κρύβεται, που βολεύεται στους μονολόγους, που περιφρονεί στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες…Στη δημοκρατία, το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, είναι απόλυτο. Στη δημοκρατία, η προβολή δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαθιστά την ενημέρωση. Στη δημοκρατία, η ενημέρωση των πολιτών είναι υποχρέωση των πολιτικών. Κανείς δε δικαιούται να αρνείται στην κοινωνία αυτή την ενημέρωση».
Τελικώς, καμία απάντηση δε δόθηκε ποτέ από την πλευρά του δημάρχου. Και όταν πια ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτη, ένα 24ωρο πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου η απάντησή του ήταν το ίδιο αλαζονική όσο και η προηγούμενη στάση του: «Στρατηγέ μου η μάχη τέλευσε. Δίνω αναφορά. Στρατηγός μου είναι ο ηρακλειώτικος λαός, σ’ αυτόν δίνω αναφορά για ότι έκανα και για το τι θα κάνω από δω και πέρα».
Ν.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!