Μετά την σύσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την περασμένη Πέμπτη στην Αίθουσα Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή του επικεφαλής στην εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα τα μέλη και οι φίλοι του συμμαχικού σχήματος είχαν καταλήξει για τον δήμο Αθηναίων.

Ο Άγγελος Χάγιος, στέλεχος του ΝΑΡ, θα είναι επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία, Κυβέρνηση, Μνημόνιο, ΔΝΤ» και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, στέλεχος του ΣΕΚ, της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας». Την ερχόμενη εβδομάδα το συμμαχικό σχήμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει της υποψηφιότητές του πανελλαδικά.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της Πάτρας, με την ΑΡΑΝ να ζητά την εξαίρεση από τα ψηφοδέλτια όσων καθοδήγησαν και συμμετείχαν στην επίθεση και την ΑΡΑΣ να απαντάει ότι με αποκλεισμούς διαλύεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα επεισόδια στην Πάτρα
Να υπενθυμίσουμε ότι το συντονιστικό του συμμαχικού σχήματος, με ανακοίνωσή του (ο δαίμων του τυπογραφείου δεν επέτρεψε τη δημοσιοποίησή της σε προηγούμενο φύλλο του Δρόμου) καταδικάζει κατηγορηματικά την «οργανωμένη βίαιη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/9 από ομάδα μελών της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΣ) σε βάρος φοιτητριών και φοιτητών, μελών του φοιτητικού σχήματος Αντίλογος των Μηχανολόγων Πάτρας και άλλων σχημάτων της ΕΑΑΚ, μελών της Αριστερής Ανασύνθεσης (ΑΡΑΝ) στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας». «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στην αριστερά που εμείς παλεύουμε για να διαμορφώσουμε. Είναι ξένες και εχθρικές στην αντικαπιταλιστική αριστερά τόσο αυτές όσο και όποιοι τις υλοποιούν και τις στηρίζουν», επισημαίνει το συντονιστικό του συμμαχικού σχήματος παρά την διαφωνία της ΑΡΑΣ στη συγκεκριμένη διατύπωση.
Η ανακοίνωση συνεχίζει με έκκληση σε «όλο το δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ειδικά στην νεολαία, να αξιοποιήσει αυτήν τη συζήτηση γι’ αυτά τα θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα ως αφετηρία για ένα νέο βήμα στην ωρίμανση και ανάπτυξη του εγχειρήματός μας». «Να δώσει όλες τις δυνάμεις της στη μεγάλη κοινωνική και πολιτική μάχη ενάντια στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ».

Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!