Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα 26-28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Enterprise Greece (το φρέσκο εργαλείο για την προώθηση ξεπουλημάτων) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν ένα τριήμερο κατά το οποίο οι κυβερνώντες θα παρελάσουν από το βήμα ξενοδοχείου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη (sic), και θα παρουσιάσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες τής περιφέρειας. Άλλωστε, το μότο του συνεδρίου είναι «Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης-Πύλη Συνεργασίας».

Στην πραγματικότητα, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν θα κάνουν κάτι περισσότερο από το να ανακοινώσουν τις ειλημμένες αποφάσεις για ξεπουλήματα και βάθεμα της παραγωγικής αναδιάρθρωσης, ενώ με γενικόλογες τοποθετήσεις για το μέλλον θα προσπαθήσουν να συμβιβάσουν τα πράγματα με τους τοπικούς παράγοντες.

Στο αντίποδα του συνεδρίου, με πρωτοβουλία σωματείων και συλλόγων εργαζομένων των ΔΕΚΟ που ξεπουλιούνται, οργανώνεται ένα περιφερειακό αντι-συνέδριο, «για να ακουστεί η πραγματική φωνή της Κεντρικής Μακεδονίας, ενάντια στις κυβερνητικές φιέστες που προπαγανδίζουν τον μονόδρομο των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν το σωματείο εργαζομένων ΕΥΑΘ, ο σύλλογος εργαζομένων της «Εγνατίας Οδού», η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα σωματεία εργαζομένων ΟΛΘ, «παραγωγική ανασυγκρότηση με τα εργαλεία του κράτους στα χέρια των δανειστών και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών δε γίνεται, τουλάχιστον με όρους ωφέλιμους για την κοινωνία».

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι στα πλαίσια του αντι-συνεδρίου τα σωματεία και οι σύλλογοι που το συνδιοργανώνουν σκοπεύουν να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις «απέναντι στις προτάσεις των δανειστών» για μια «παραγωγική ανασυγκρότηση από τα κάτω που πράγματι θα βοηθήσει την κοινωνία και όχι τους δανειστές και τις εταιρείες τους».

INFO

Τo Περιφερειακό Αντι-Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 18:00. Θα μιλήσουν οι Γ. Αδαμίδης (πρ. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ), Θ. Αλιόγκας (πρ. Σ.Ε. ΕΛΒΟ), Γ. Αρχοντόπουλος (πρ. Σ.Ε. ΕΥΑΘ), Φ. Γουργούρη (πρ. Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΘ) και Θ. Ματθαίου (μέλος ΔΣ Σ.Ε. της Εγνατίας Οδού). Την συζήτηση θα συντονίσει ο Β. Σπυριδωνίδης (Δημοσιογράφος – μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΗ & ΕΣΗΕΜΘ), ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων – antigoldgr, την Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση των Ελεύθερων Χώρων και τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Ενάντια στους Πλειστηριασμούς.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!