Απόπειρα εκφοβισμού και στοχοποίησης.

Την Κυριακή, 3 Ιουλίου, ένα μήνα μετά την έκφραση της δυσαρέσκειας αγανακτισμένων πολιτών ενάντια στον κ. Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη (2 Ιουνίου), ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης προσπάθησε εντελώς αναίτια να μας εμπλέξει στο επεισόδιο. Συγκεκριμένα, στο πρωινό μαγκαζίνο, Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στο επεισόδιο, ανάμεσα σε έναν ορυμαγδό ανυπόστατων μομφών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ανάμεσα στους μετέχοντες ήταν «και δημοτικός σύμβουλος της Καλλιθέας».
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας, της οποίας έχουμε την τιμή να είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι, είναι αριστερή δημοτική κίνηση που υ ποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους αλλά και ανένταχτους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες της Καλλιθέας. Παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε όνομα, επειδή είμαστε μόνο δύο, η φράση του κ. Κακλαμάνη μας φωτογράφιζε και μας στοχοποιούσε. Ήταν η πρώτη φορά που ακουγόταν κάτι τέτοιο από οποιονδήποτε.
Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν μετείχαμε στο επεισόδιο, γιατί δεν ανήκουν στον πολιτικό μας κώδικα, στην παιδεία μας και την προσωπική μας ηθική τέτοιες συμπεριφορές και πως, ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, αν το είχαμε κάνει, δεν θα είχαμε τον παραμικρό ενδοιασμό να το παραδεχτούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Θεωρούμε τη δήλωση του κ. Κακλαμάνη ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, δείγμα μιας φασιστικής νοοτροπίας, που δεν αντέχει να παραδεχτεί ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τα ισοπεδωτικά για την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας μέτρα προκαλούν τη μήνιν του λαού, που πολλές φορές ξεφεύγει από την κοσμιότητα της πολιτικής διαμαρτυρίας και προχωρεί σε πράξεις οργής. Πρόκειται για τη γνωστή γκεμπελική πρακτική «ρίχνε λάσπη, όση και να βγάλουν, πάντα κάτι θα μείνει», ενώ εμμέσως αποτελεί δείγμα προσπάθειας εκφοβισμού όχι μόνο ενός πολιτικού χώρου συλλήβδην αλλά και συγκεκριμένων ανθρώπων, που εδώ και δεκαετίες, ενεργοί πολίτες ως οφείλουν, υπερασπίζονται τα ιδεώδη της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
Καταφύγαμε στη δικαιοσύνη και μηνύουμε τον κ. Κακλαμάνη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Καλλιθέα, 5 Ιουλίου 2011
Τάκης Μακρίδης, γιατρός
Μαρώ Τριανταφύλλου, καθηγήτρια δημόσιας Μ.Ε.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!