Με αφορμή την Λυσιστράτη στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη

 

Με κέντρο τη Λυσιστράτη, την ειρήνη και τον αγώνα που απαιτείται για να σταματήσει ένας συνεχόμενος πόλεμος που διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του, όπως όλοι οι πόλεμοι, ο Ιωάννης Παπλωματάς, ο σκηνοθέτης της παράστασης, που θα βρίσκεται στο Θέατρο Αθηναϊκή σκηνή έως και τις 27 Δεκεμβρίου, μας γράφει μερικές σκέψεις.

«Βρισκόμαστε σε ένα διαρκή πόλεμο με κάποια φαινομενικά «διαλείμματα» ειρήνης. Η κατάθλιψη αυτού του καθημερινού πολέμου, μας έχει οδηγήσει στην αποτρόπαια πράξη της ασυνείδητης συμπεριφοράς. Μεγαλώνουμε και εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να καταλήξουν σ’ αυτή την συμπεριφορά γνωρίζοντας ότι καταστρέφουμε τις ζωές τους. Αναρωτιέμαι γιατί; Γιατί προκαλούμε τόσο πόνο; Γιατί αρνούμαστε να δεχτούμε την αλήθεια; Γιατί δηλητηριάζουμε τις ζωές μας; Για ποια πατρίδα; Για ποια θρησκεία; Για ποιον πολιτισμό; Όλα αυτά τα έχουμε καταστρέψει. Κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στον θάνατο των παιδιών μας. Μπροστά στην πείνα τους. Μπροστά στην ανάγκη τους για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ελπίδα δεν έρχεται από τους πολιτικούς. Η ελπίδα έρχεται από το μέλλον των παιδιών μας. Ο πόλεμος βολεύει τους δειλούς. Κι εμάς που σαν δειλοί τους ανεχόμαστε.»

 

INFO

Μετάφραση: Διασκευή: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Σκηνοθεσία: Ιωάννης Παπλωματάς
Πρωτότυπη μουσική-στίχοι: Ιωάννης Παπλωματάς
Χορογραφίες: Ίρις Παυλοπούλου
Δημόσιες σχέσεις – Επικοινωνία: Μάρα Χαρμαντά
Διάρκεια: 80 λεπτά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κέλλυ Ανυφαντή, Γωγώ Βογάσαρη, Ίριδα Δασκαλοπούλου, Γιώργος Δάσκαλος, Μικαέλα Ζούστη, Βασίλης Ζώης, Άγγελος Θεοφίλου, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Μαριάννα Σφακιανάκη, Βασίλης Τριανταφύλλου, Γιώργος Τσουρουνάκης

Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή
Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13, Ακρόπολη. (Μετρό Ακρόπολη)
Τηλέφωνο: 21 0922 2300

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 9 μ.μ.

Γενική Είσοδος: 12€

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!