Με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής το κερδοσκοπικό fund CVC Capital Partners «βρίσκεται στο καλάθι της νοικοκυράς, στον καφέ που πίνουμε στα όρθια, στα ντελίβερι που παραγγέλνουμε και στα έτοιμα γεύματα των συσσιτίων, καθώς μέσω της Vivartia διακινεί από φρέσκο γάλα μέχρι κατεψυγμένα φασολάκια και ελέγχει τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα ταχυφαγείων και κέτερινγκ. Βρίσκεται στην άκρη των δαχτύλων μας κάθε φορά που ψάχνουμε την καλύτερη προσφορά για τις ηλεκτρονικές μας αγορές, καθώς ελέγχει ένα σημαντικό μερίδιο στο Skroutz.gr, την πιο γνωστή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και marketplace (ηλεκτρονική αγορά), που μπήκε ακόμα πιο δυναμικά στις ζωές μας στη διάρκεια της καραντίνας.

Το CVC βρίσκεται πίσω από τον μεγαλύτερο όμιλο ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα, τη Ηellenic Healthcare, που εξυπηρετεί κάθε χρόνο την περίθαλψη περισσότερων από ένα εκατομμύριο ασθενών, με έξι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές (μεταξύ άλλων τα «Υγεία», «Μετροπόλιταν», «Λητώ» και «Μητέρα»), διαγνωστικά κέντρα, εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων, κέντρο γενετικής και υπηρεσίες ασφάλισης και υγείας στην εργασία. Βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο στις μαρίνες του Φλοίσβου και της Ζέας, των Γουβιών της Κέρκυρας και της Λευκάδας, αποκτώντας πλέον και τις 14 μαρίνες του τουρκικού ομίλου Doğuş σε Ελλάδα, Κροατία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά […] το CVC θα ελέγχει πλέον και τη μεγαλύτερη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, η Εθνική Ασφαλιστική συγκεντρώνει σχεδόν το 20% της ιδιωτικής ασφάλισης, απασχολεί περίπου 1.000 εργαζομένους, πάνω από 2.000 ασφαλιστικούς συμβούλους, 1.400 συνεργαζόμενους πράκτορες και μεσίτες και έχει χαρτοφυλάκιο με πάνω από 1 εκατομμύριο πελάτες, με καθαρή κερδοφορία σε ετήσια βάση πάνω από τα 60 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία έτη.

(από ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζή στην Εφ.Συν.)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!