Γράφει ο Γιώργος Κυριακού

► Οι Αλεβίτες-Μπεκτασήδες στην (ελλαδική) Θράκη κέρδισαν υπόθεση που αφορούσε τις προσπάθειες διαχείρισής τους από το τουρκικό προξενείο. Έχοντας καταβάλει μια σοβαρή προσπάθεια, με αιτία το αυγουστιάτικο πανηγύρι στο Χίλια, το οποίο επιχείρησε να αναλάβει σύλλογος κατευθυνόμενος από την Τουρκία, εγκαινίασαν το Τζεμ Εβί για θρησκευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. 3.000 σε σύνολο 100.000 Ελλήνων μουσουλμάνων παραμένουν ένα διακριτό ρεύμα. Ποιος θυμάται τον κ. Χριστόπουλο για το «συμπαγές τουρκικό πράμα»;

► Ο Έλληνας γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στις πρεσβείες Βελιγραδίου και Τιράνων δήλωσε πως η Σερβία είναι ένα εργοτάξιο. Και η Αλβανία με 19 ελληνικές εταιρείες. Οικιστικά, έργα υποδομών, ΒΑΠΕ, logistics… «…οι ανταγωνίστριες χώρες, όπως π.χ. Κίνα, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι ανοιχτές σε συνέργειες με την Ελλάδα». Άντε πάλι η… ιμπεριαλιστική Ελλάδα!

► Το «Σπίτι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» στην Κροατία δημοσίευσε σε ετήσια έκθεση ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος για τα εγκλήματα κατά των Σέρβων. «Οι άμαχοι του πολέμου εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και προκλήσεις». Η σερβική μειονότητα ζει σε υποβαθμισμένες περιοχές, με μη αναγνωρισμένες περιουσίες. Οπαδοί της Ντιναμό κάνουν προκλήσεις με αναφορές στους ναζί Ουστάσι. Η Σρεμπρένιτσα όμως είναι διεθνής παντιέρα…

► Αναστάτωση με non paper στα Βαλκάνια για διαμοιρασμούς και προσαρτήσεις εδαφών στη Βοσνία, το Κόσσοβο, τη Β.«Μ.» και τη Ρουμανία («ουγγρική» Τρανσυλβανία). Η συμφωνία Ντέιτον σε κρίση; Μασάζ και αναδασμός; Ίδωμεν.

► Συνελήφθη ο Pjeter Shala του UÇK για εγκλήματα πολέμου. Είχε μετατρέψει εργοστάσιο μετάλλου στο Kukes της βόρειας Αλβανίας σε κέντρο κράτησης, βασανισμών και εκτελέσεων. Βρε τι μαθαίνει κανείς από τη Χάγη!

► Κρίση στη Μολδαβία με στόχο το φιλορωσικό κόμμα που κυριαρχεί με οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος, υπέρ της ένταξης της Μολδαβίας στην Ε.Ε., ζήτησε εκλογές από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο αποδέχτηκε το αίτημα. Διοργάνωσε και διαδηλώσεις…

► Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. εν μέσω πανδημίας ανέβασε τη δημοτικότητα της προέδρου της Μολδαβίας. Οι όροι; Οικονομικό πρόγραμμα με το ΔΝΤ, οικονομικές «μεταρρυθμίσεις» κ.λπ. Τι κ.λπ.; Δικαιώματα, καταπολέμηση διαφθοράς… Ο επίτροπος διεύρυνσης της Ε.Ε.: «Δημιουργούμε έναν κόσμο που μοιάζει με αυτόν της Ευρώπης, αλλά είναι εκτός Ευρώπης». Σαν να λέμε… Ουκρανία.

► Η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ «Defender Europe 21» πραγματοποιείται σύντομα, και λίγο αργότερα ακολουθεί η τοπική «Αποφασιστικό Χτύπημα 21» με τη Βουλγαρία, τη Β. «Μακεδονία» και την «ιμπεριαλιστική» Ελλάδα. Μυρίζει Ουκρανία πιο έντονα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!