του Μάριου Διονέλλη

 

Ίσως χρειαστεί πολλές φορές ακόμα από αυτή τη στήλη η αναφορά στη συγκεκριμένη εταιρία και στη σύμβαση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Γιατί όσο περισσότερο βρωμάει η υπόθεση τόσο μεγαλύτερο και το ενδιαφέρον.

Η προθεσμία για την παραχώρηση των αεροδρομίων παρήλθε και τα λεφτά της επένδυσης που υποσχέθηκε η εταιρία δεν έχουν μπει ακόμα στα κρατικά ταμεία.

Και η βρώμα φτάνει πλέον μέχρι την αυλή του Μαξίμου αφού, λέει το ρεπορτάζ, πως άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την εταιρία να βρει δάνεια από ξένες ή ελληνικές τράπεζες ώστε να πληρώσει το τίμημα που έχει υποσχεθεί στο ελληνικό δημόσιο.

Και αν, λέει το ρεπορτάζ, δε βοηθήσουν οι τράπεζες, τότε μπορεί το ελληνικό δημόσιο να εγγυηθεί τα δάνεια ώστε να καταβληθεί το τίμημα στο… ελληνικό δημόσιο.

Απίστευτα πράγματα, για μια «επένδυση» που ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά την ονόμαζε «ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας» και στη συνέχεια την υιοθέτησε, «όχι επειδή τη θέλαμε αλλά επειδή μας επιβλήθηκε από το μνημόνιο».

Σήμερα όμως πια παίρνει τη μορφή σκανδαλώδους παρανομίας. Μιας πραγματικής απάτης εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της, με την υπογραφή δυστυχώς, μιας δήθεν αριστερής κυβέρνησης.

Στα Χανιά πριν λίγες μέρες, εξαγριωμένοι πολίτες πήγαν να πετάξουν έξω τους εκπροσώπους της Fraport. Και έπεται συνέχεια…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!