Μαυρίλα στο Κόκκινο

Εάν τα ιδιωτικά ΜΜΕ δεν είχαν λερωμένη τη φωλιά τους, θα το είχαν κάνει μεγάλο θέμα. Αλλά όταν κάθε εφημερίδα και κάθε κανάλι έχει απολύσει εκατοντάδες εργαζόμενους, όταν οι απλήρωτοι και οι κακοπληρωμένοι είναι χιλιάδες, ποιος να το κάνει θέμα για να ξεσκεπάσει την κυβέρνηση; Μούγγα, λοιπόν, την ώρα που ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ κάνει απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζομένων και ο πρωθυπουργός κοκορεύεται για μείωση της ανεργίας (παραλείποντας να πει ότι αυτό οφείλεται στο ό,τι οι άνεργοι νέοι φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό).

Πάντως, αξιέπαινη η άμεση αντίδραση των εργαζομένων στο σταθμό που -παρ’ όλα τα εκφοβιστικά που ακούστηκαν- υπερασπίστηκαν τις συναδέλφισσές τους με σθένος και αποφασιστικότητα. Έτσι αποτράπηκαν οι αναπτυξιακές απολύσεις…

Τ.Β.

 

Υγεία και δικαιοσύνη

Οι μόνοι που χαίρουν διαχρονικά άκρας υγείας είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι και ιδίως οι αντιεξουσιαστές. Όλοι οι υπόλοιποι που αποδεδειγμένα καταλήστεψαν και καταρήμαξαν τον τόπο έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Είτε θα βγουν λόγω υγείας, όπως ο Παπαγεωργόπουλος και μετά θα αθωωθούν, είτε θα καταδικαστούν, αλλά πάλι θα βγουν, όπως ο Τσοχατζόπουλος. Κι αν είναι βαθιά θρησκευόμενοι, όπως οι του Βατοπεδίου, θα αθωωθούν χωρίς καν να χρειαστεί να αρρωστήσουν, γιατί γι’ αυτούς -πέρα από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη την οποία τόσο εκθειάζει ο Κοντονής- φροντίζει κι ο ίδιος ο θεός! Πάντως, μπράβο στην κυβέρνηση που τόσο γρήγορα εξυγίανε και τη δικαιοσύνη!

Ο.Β.

 

Δίκαια διόδια!

Με τι συγκίνηση μίλησε σήμερα ο Τσίπρας για τα νέα δυο διόδια, τα “δίκαια” διόδια, δε μπορώ να σας πω. Ναι καλέ, ο ίδιος Τσίπρας που έστησε πολιτική καριέρα με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ!

Και το δράμα δεν είναι που ο παπάς στα Τέμπη αποκάλεσε τον Τσίπρα ακροαριστερό.

Το δράμα είναι που ο Τσίπρας νομίζει ότι είναι ακροαριστερός, ενώ είναι αρσενική Θάτσερ.

Σοφία Λαμπίκη

 

Πολύ σφίξιμο

«Θα ψηφίσω την απόφαση της κυβέρνησης. Έχω το σφίξιμο της καρδιάς και του στομαχιού, όπως όλοι οι αριστεροί» ανέφερε ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας, για τα νέα μέτρα που… έ-έ-έρχονται οσονούπω…

Να πιεις κι ένα Άλκα Σέλτσερ, σύντροφε, για την χώνεψη, που ταιριάζει και με το επίθετό σου. Μη σου κάτσει στο στομάχι τόση «αριστεροσύνη» και σε τρέχουμε στα νοσοκομεία… Άσε που δεν έχει και γιατρούς!

Βασίλης Μακρίδης

 

Το μάρκετινγκ της κρίσης

Δείξε μου τις διαφημίσεις σου, να σου πω ποιός είσαι… Ή αλλιώς, πώς από τις τραπεζικές διαφημίσεις για κάρτες, στεγαστικά και διακοποδάνεια, περάσαμε στην εποχή κατά την οποία το μεγαλύτερο μέρος του διαφημιστικού χρόνου έχουν καταλάβει δεκάδες παραφαρμακευτικά προϊόντα που υπόσχονται να ανακουφίσουν μία σειρά από παθήσεις με ψυχοσωματικά χαρακτηριστικά. Η οικονομική κρίση προκαλεί κάθε μέρα ανυπόφορο άγχος σε εκατομμύρια πολίτες. Και αυτό με τη σειρά του “γυρνάει” σε αϋπνίες, ψωριάσεις, πόνους νευρικής φύσης κ.ο.κ. Και δώσε βαλεριάνες, και δώσε αλόη, και δώσε ειδικές ζώνες με ένα μόνο τηλεφώνημα. Αυτά σε ότι αφορά το στρες. Η λαϊκή μαλακία μας, που προϋπήρχε του στρες, αποτυπώνεται στα νούμερα τηλεθέασης του Survivor… Η ψεύτικη “επιβίωση” ως μέσο ψυχοθεραπείας για αυτούς που αδυνατούν να βιοποριστούν. Περαστικά μας!

Μπάμπης Πολυχρονιάδης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!