Εν Τέλει

 Του Κώστα Σκηνιώτη*

 

Μέσα στη δίνη των τεράστιων δυσκολιών που περνάμε όλοι μας και μαζί που περνάει και η πατρίδα, είναι καλό να μην ξεχνάμε ορισμένα βασικά.

  1. Η εκλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την 26η  Γενάρη 2015, απηχεί σημαντικούς ταξικούς συσχετισμούς και εμπεριέχει ένα τεράστιο ζήτημα ιστορικότητας. Δηλαδή, το διακύβευμα της επιτυχίας μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα.
  2. Τα ιστορικά διακυβεύματα, στην πορεία της σύγχρονης Ιστορίας, έχει αποδειχθεί ότι δεν κρίνονται ποτέ σε βραχύ βίο. Ως εκ τούτου, έχει τεράστια σημασία να μπορέσουμε να κάνουμε την αναγκαία υπομονή, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι υπάρχει επιμονή στην πορεία που έχουμε χαράξει. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ότι η ρότα έχει αλλάξει ριζικά.
  3. Είναι χρήσιμο να μην ξεχνάμε τι παρελήφθη στις 26/1/2015 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επί  της ουσίας παρελήφθη μία χώρα-πατρίδα πεσμένη με την πλάτη στο καναβάτσο. Τα κτυπήματα που είχε δεχθεί ήταν, κατά τεκμήριο, κτυπήματα κάτω από τη μέση. Στην περίπτωση αυτή αν υπήρχε διαιτητής θα είχε ήδη ακυρώσει τον επιτιθέμενο. Εδώ η ακύρωση μπορεί να προέλθει από το Λαϊκό Κίνημα, τη συμμετοχή, τη δράση και την επιμονή του ελληνικού λαού.
  4. Να μην ξεχνάμε ότι σε ολόκληρη  την Ευρώπη αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται κινήματα που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Ελλάδα.
  5. Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το βλέμμα του ελληνικού λαού είναι στραμμένο στον καθένα προσωπικά που έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης. Ως εκ τούτου, απαγορεύονται ρητά στάσεις αλαζονείας και λογικές που μπορεί να δείχνουν ότι έχει παρερμηνευτεί η ουσία της εντολής του ελληνικού λαού. Εάν συμβούν τέτοια, πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η τιμωρία  του ελληνικού λαού θα είναι αυστηρή.
  6. Να μην ξεχνάμε και κυρίως να μην ξεχνούν όσοι έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης ότι οφείλουν να σκύψουν ευλαβικά πάνω στα προβλήματα του κόσμου. Να σηκώσουν τα μανίκια και να εργαστούν για να τον ανακουφίσουν. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να απαιτούνται οικονομικοί πόροι.
  7. Να μην ξεχνάμε ότι η πεμπτουσία της εσωκομματικής Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός στην άλλη άποψη και ο σεβασμός στις δημοκρατικά εκφρασμένες αποφάσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ρετσέτες, ετικέτες και διαχωρισμούς. Χρειάζεται ενότητα στη βάση δημοκρατικών αποφάσεων.

Συνοψίζοντας, πρέπει να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία. Ο καθένας με τον τρόπο του πρέπει να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου.

 

* Ο Κώστας Σκηνιώτης είναι ποιητής, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!