Ο δήμος της παραχώρησε δωρεάν οικόπεδο αξίας 1,7 εκατ. ευρώ

 

Ένταση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Γλυφάδας η δωρεάν παραχώρηση, από τον Δήμο στη Μητρόπολη, ενός από τα λιγοστά οικόπεδα που διαθέτει ο Δήμος Γλυφάδας, για την ανέγερση μητροπολιτικού μεγάρου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική Aρχή Παπανικολάου -συνεπικουρούμενη από τις παρατάξεις Λυγνού και Βοργιά- αποφάσισε να παραχωρήσει ένα οικόπεδο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, του οποίου η αντικειμενική αξία υπερβαίνει το 1,7εκατ. ευρώ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που διαφώνησαν με την προκλητική αυτή δωρεά αντιμετωπίστηκαν με αποδοκιμασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ανατροπή στη Γλυφάδα-Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία, Τάσος Ταστάνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής του δεχόταν λεκτικούς προπηλακισμούς από τους παρευρισκόμενους, χωρίς την παραμικρή προστασία εκ μέρους του προέδρου.

«Το σημαντικό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δωρεάν παραχώρηση του εν λόγω οικοπέδου που αποτελεί μια από τις ελάχιστες δυνατότητες του δήμου μας για την ικανοποίηση επειγουσών αναγκών των πληττόμενων συμπολιτών μας», αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης, που καταλήγει: «Η δημοτική μας κίνηση έχει αναγνωρίσει δημόσια τη σημασία, τον ποιμαντικό ρόλο και το ευρύ και σημαντικό κοινωνικό έργο (κυρίως προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας) της Ιεράς Μητρόπολης και προσωπικά του σεβασμιότατου μητροπολίτη Παύλου. Ένα σημαντικό έργο που, μάλιστα, κάλυπτε σε κάποιο βαθμό και τα απαράδεκτα κενά των δημοτικών Αρχών. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δωρεάν παραχώρηση του εν λόγω οικοπέδου, καθώς οι συνεχιζόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας είναι πολύ πιο επείγουσες από την ανέγερση μητροπολιτικού μεγάρου, για την πραγματοποίηση μάλιστα της οποίας υπάρχουν άλλες προσφορότερες λύσεις. Εμείς εκφράσαμε αναλυτικά στο Δ.Σ. τους λόγους για τους οποίους διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε την απόφαση της δωρεάν παραχώρησης του εν λόγω σημαντικότατου περιουσιακού στοιχείου του δήμου μας. Για μας, η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών των συμπολιτών μας είναι απαρέγκλιτη προεκλογική δέσμευση και πρώτη προτεραιότητα. Η δημοτική περιουσία δεν χαρίζεται».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!