Μια περιπλάνηση στην ιστορία του θεάτρου, του κινηματογράφου και σε ιστορίες αγάπης – Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

«Έστι δε οδός από του πρυτανείου καλουμένη Τρίποδες∙ αφ’ ου καλούσι το χωρίον, ναοί όσον ες τούτο μεγάλοι και σφισιν εφεστήκασι τρίποδες, χαλκοί»
– Παυσανίας Ελλάδος Περιήγησις

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία. Και η οδός Τριπόδων είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Αθήνας εδώ και 2.500 χρόνια. Πρόκειται για τον αρχαιότερο δρόμο στον κόσμο και μαζί με την οδό Παναθηναίων ήταν ο σημαντικότεροι της αρχαίας Αθήνας.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 19.00 το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που, ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων, θα μας οδηγήσει στα στενά της Πλάκας για να γνωρίσουμε όμορφες ιστορίες αγάπης κάτω από το φως του φεγγαριού.

Στις 7.28 μ.μ. που ανατέλλει η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε στα Αναφιώτικα κι από εκεί θα συνεχιστεί ο περίπατΌς μας στην Πλάκα κάτω από το φως του φεγγαριού. Θα περιπλανηθούμε στην ιστορία του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και στους έρωτες που άνθισαν στα στενά της Πλάκας. Μόλις βραδιάσει θα επιστρέψουμε στο Μουσείο και εκεί στην αυλή του, όπου με ένα ποτήρι κρασί θα διαβάσουμε ερωτικές επιστολές και θα δούμε αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10€ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο την είσοδο στο Μουσείο. Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!