Συνέβη στην Αθήνα – Πάθος – EleKtroBalKana – Βγαίνουν στο δρόμο…

Συνέβη στην Αθήνα
Αναδρομή στα σημαντικότερα έργα του παρουσιασμένα σε νέα μορφή, υπόσχεται ο Νίκος Ξυδάκης στη συναυλία που θα δώσει στο Παλλάς, τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ. Μαζί του η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μάρθα Φριντζήλα, υπό τους ήχους της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και του συγκροτήματος αραβικής μουσικής Al Mahaba.

Πάθος
Μια παράσταση πάθους, με τραγούδια και μουσικές ενός σκοτεινού ρομαντισμού έντονων και τολμηρών αισθημάτων παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαραμής, την προσεχή Τετάρτη, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7 (Πύδνας 7, Βοτανικός στις 9.15 μ.μ.). Ερμηνεύουν η Κορίνα Λεγάκη και ο Θανάσης Χουλιαράς, ενώ συμπράττουν οι ηθοποιοί Σταυριανός Κιναλόπουλος και Κατερίνα Σαβράνη.

EleKtroBalKana
Σύμπραξη μουσικών που ερμηνεύουν ηλεκτρο-ακουστικά τραγούδια Δύσης και Ανατολής αλλά και πρωτότυπα θέματα πάνω σε παλιούς παραδοσιακούς ρυθμούς είναι το σχήμα EleKtroBalKana που την Πέμπτη το βράδυ, αμέσως μετά την παράσταση χορού Πάντα κτήνη της ομάδας Ditto θα στήσουν το δικό τους πανηγύρι στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (Πειραιώς 206, στις 9.00 μ.μ.) Κρουστά (Αλέξης Νόνης), κλαρίνο, γκάιντα και φλογέρες (Κώστας Πιστιόλης), μπάσο (Δημήτρης Τσεκούρας) βιολί (Στέφανος Φίλος) φωνή Κλέων Αντωνίου και Ματούλα Ζαμάνη.

Βγαίνουν στο δρόμο…
Σήμερα Σάββατο, χάρη στην παγκόσμια ημέρα των τεχνών του δρόμου και της ελεύθερης έκφρασης στο δημόσιο χώρο, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα «πλημμυρίσει» από θέατρο, τσίρκο, μουσική, χορό , εικαστικά αλλά και… λογοτεχνία. Ναι, καλά διαβάσατε και λογοτεχνία καθώς το Acidart.gr και η ομάδα «Ποίηση στην Εποχή της Εκποίησης» ετοιμάζονται να πάρουν τους δρόμους. Ανάμεσα σε άλλες δράσεις θα υπάρχει γωνιά αυτοσχεδιασμού, ενώ στις 8 μ.μ. θα ξεκινήσει παρέλαση όλων των συμμετεχόντων από την Ερμού που θα καταλήξει στο Θησείο (Πλ. Ασωμάτων). Θα ακολουθήσει βαριετέ και στη συνέχεια το πάρτι.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!