Φωτογραφικό Instantane στο Boo art Café

 

Έζησα μες στη ματαιότητα και πάνω στον Ωκεανό…
Όμως, ακόμα δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί δεν πραγματοποιούνται τα ανθρώπινα όνειρα.
Ώ ανεκπλήρωτο, που ακόμα κι όταν όλα μας εγκαταλείπουν εσύ αφήνεις έξω από την πόρτα μας ένα μικρό γιασεμί…

Τάσος Λειβαδίτης

 

instantane

Εγκαινιάστηκε χθες στο Boo art Café (Σαρρή 21 στου Ψυρρή) μια πολύ αξιόλογη συλλογική έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα Instantane. Η φωτογραφική αυτή ομάδα εκθέτει τους προβληματισμούς της γύρω από ένα ζήτημα που αφορά την πραγματικότητα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά μας. Κατά τα λόγια του επιμελητή της Βαγγέλη Ταμβάκου, έχει ιδιαίτερη αξία η προσπάθεια να συζητήσουμε την ιδιαίτερη και διαφορετική προσέγγιση κάθε μέλους της ομάδας, όπως και να αποδώσουμε φωτογραφικά αποτελέσματα που να συνθέτουν την ατομική θεώρηση των προβληματισμών μας γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Σε αυτά τα πλαίσια γίνονται αναφορές και προσεγγίσεις έργων και καλλιτεχνών φωτογράφων από διαφορετικούς χώρους έκφρασης, με σκοπό την ανάδειξη της ποικιλομορφίας στον τρόπο που μπορεί κανείς να διατυπώσει, μέσω της τέχνης που υπηρετεί, μια συγκίνηση και έναν προβληματισμό.

Η προσέγγιση κάθε φωτογράφου συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενό του που εξηγεί την οπτική γωνία θέασης των προβληματισμών του πάνω στο project. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ο τρόπος με τον οποίον εκτίθενται τα έργα κάθε καλλιτέχνη. Κάθε φωτογράφος επέλεξε τον δικό του τρόπο, όσον αφορά στο τύπωμα και την έκθεση των έργων του, τρόπο που αναδεικνύει τον δικό του κόσμο και την προσωπική αισθητική του και συνάδει με το ίδιο το έργο συνολικά και με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το project.

Η ομάδα Instantane βοηθάει στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων κάθε φωτογράφου και εστιάζει στη χαρά αλλά και στην έκπληξη διαφορετικών ανθρώπων που συνυπάρχουν δημιουργώντας, μοιραζόμενοι κοινές ανησυχίες αλλά και την αγάπη τους για την φωτογραφία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!