Ο Δημήτρης Σεβαστάκης διαπρέπει στο γραπτό αλλά και στον εικαστικό λόγο. Θέτει κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως όμως διατυπώνει απαντήσεις που διασπούν το φλοιό της κυρίαρχης κουλτούρας και των αραχνιασμένων βεβαιοτήτων που κατοικούν στην αντίπαλη αλλά και στη… «δική μας» πλευρά . Φωτεινά γραπτά των πολιτικών του στοχασμών έχουμε αρκετές φορές φιλοξενήσει σ’ αυτήν εδώ την εφημερίδα, είναι όμως η πρώτη φορά που η φιλοξενία αναφέρεται στον εικαστικό του λόγο.

Τρία χρόνια, λοιπόν, μετά από την έκθεση Νύχτα-ζωγραφική πάνω σε σκοτεινές σκέψεις ο Δημήτρης συγκεντρώνει τις αναδρομικές του «εικασίες» παρουσιάζοντάς τες από την προσεχή Τετάρτη 29 Οκτωβρίου σε μια έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη στο Νέο Ηράκλειο. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ενός κριτικού και ανήσυχου βλέμματος, απέναντι σε ρεύματα τέχνης, τα οποία στην Ελλάδα είχαν πάντοτε τον καταναγκαστικό χαρακτήρα του main stream. Θα δούμε -όπως ο ίδιο μας πληροφορεί- δουλειές του από τη σκοτεινή σειρά των Λύκων, παραλλαγές πάνω σε μια αίθρια αφήγηση, νέα πορτρέτα ασήμαντης πόλης, νερά, δάση αλλά και πρόσωπα από το αυτοβιογραφικό του αρχείο. Λάδια, ακρυλικά, παστέλ λαδιού, ακουαρέλες, μολύβια, συνθέτουν ένα αχανές ημερολόγιο προσωπικών αποσπασμάτων.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι της 7 Δεκεμβρίου, εκτείνεται ζωγραφικά στην επικράτεια της γενιάς του, πράγμα που σημαίνει, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα.

 

INFO:

Χώρος: Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Μαρίνου Αντύπα 18, Ν. Ηράκλειο, δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ.

Εγκαίνια: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, ώρα 20:00. Διάρκεια 29/10 μέχρι 7/12/2014.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!