13Μια ομάδα φίλων με διαφορετικές καταβολές ιδεών και προσανατολισμών στην τέχνη του εικαστικού και ποιητικού λόγου, αποφάσισαν να συμπορευθούν, να αναζητήσουν αλλά και να επαναφέρουν στο προσκήνιο αξίες που τείνουν να εκλείψουν στους καιρούς μας.

Κάτω από το λογότυπο «Τεχνοπαίγνιον art group» και παρά τις διαφορές ή και αντιθέσεις τους τις οποίες και ομολογούν, η νεότευκτη ομάδα δηλώνει ότι θα δράσει στο δημόσιο πεδίο με εκθέσεις, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στα σύγχρονα καλλιτεχνικά συμβάντα.

Η δράση της εγκαινιάζεται σήμερα το μεσημέρι στον χώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17 στο Μοναστηράκι) με την έκθεση «Μέσα Ζώντες» και την συμμετοχή επτά εικαστικών καλλιτεχνών μελών της εν λόγω ομάδας: Μαργαρίτα Βασιλάκου, Βασίλης Γέρος, Αθηνά Κανελλοπούλου, Νίκος Κασκούρας, Ισμήνη Μπονάτσου, Γιάννης Στεφανάκις και Δημήτρης Φόρτσας. Κοινός παρονομαστής των έργων που θα εκτεθούν μέχρι τις 2 Νοεμβρίου είναι η υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου, η σχέση με τον συνάνθρωπο και με τον περιβάλλοντα χώρο.

12Στο πλαίσιο της έκθεσης στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 20:00, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί ποιητική βραδιά με την συμμετοχή των ποιητών: Άννας Γρίβα, Πάνου Κυπαρίσση, Κώστα Λιννού, Αλέξιου Μάινα, Θεόδωρου Μπασιάκου, Έλενας Πολυγένη, Γιώργου Χ. Στεργιόπουλου και Γιάννη. Δ. Στεφανάκι.

Στον ίδιο χώρο επίσης στις 2 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, η ομάδα «Τεχνοπαίγνιον» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η αναγκαιότητα ύπαρξης των ομάδων τέχνης σήμερα». Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Βάσω Κυριάκη (εικαστικός), Γιάννης Μπέσκος (φωτογράφος), Χρόνης Μπότσογλου (ζωγράφος) και Γιάννης Δ. Στεφανάκις (εικαστικός).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!