Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με κόμματα και οργανώσεις.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μετώπου, «πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αντιπροσωπείες των ΑΚΟΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερή Ανασύνθεση (τάση του Συνασπισμού), ΔΗΚΚΙ, Κόκκινο, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΝΑΡ, ΡΟΖΑ και με κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Αρνήθηκαν να συναντηθούν με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής το ΚΚΕ, το Μ.Λ. ΚΚΕ, το ΣΕΚ και ο Συνασπισμός.
Οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από τα ζητήματα των μορφών εκδήλωσης της κοινωνικής οργής και κινητοποίησης και ιδιαίτερα γύρω από τις εκδηλώσεις των “αγανακτισμένων” και της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, τη στάση της αριστεράς απέναντι στο χρέος, το Σύμφωνο για το Ευρώ και γενικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ανάγκη, τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις για την συγκρότηση πλατιού μετώπου με επίκεντρο την αριστερά, την ίδια την συμπαράταξη της Αριστεράς στην δράση μα και στην πολιτική και εκλογική έκφραση.
Διαπιστώθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις υψηλός βαθμός σύγκλισης και δυνατότητα. ενδεχομένως, περαιτέρω βημάτων σ’ ένα πολιτικό πλαίσιο με τα εξής σημεία:
1. Εμπιστοσύνη και στήριξη στην κίνηση και την αυτενέργεια του λαού, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το κίνημα της Πλατείας Συντάγματος και τις επί μέρους εκφράσεις στις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους.
2. Άρνηση της νομιμότητας του χρέους και ανάγκη για άμεση στάση πληρωμών προς τους δανειστές, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο έχει σαν συνέπεια την έξοδο από το ευρώ και την ΟΝΕ. Το ευρώ δεν είναι ταμπού και δεν γίνονται αποδεκτές οι θυσίες του λαού στο όνομά του.
3. Άμεση ανατροπή της κυβέρνησης, καθώς δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα και την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Άνοιγμα της συζήτησης για τα ζητήματα της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας σε κατεύθυνση εμβάθυνσης με όρους άμεσης εργατικής και λαϊκής συμμετοχής και ελέγχου στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή.
4. Συγκρότηση πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου με επίκεντρο την Αριστερά σ’ ένα πρόγραμμα ανατροπής της πολιτικής της τρόικας και της κυβέρνησης, με προτεραιότητα τις εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των σημαντικών για τις άμεσες κοινωνικές ανάγκες τομέων της οικονομίας και την ευρεία αναδιανομή του πλούτου σε βάρος του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και προς όφελος του κόσμου της εργασίας και γενικότερα της λαϊκής πλειοψηφίας.
Το Μέτωπο θα προτείνει προς τα κόμματα και τις οργανώσεις που ανταποκρίθηκαν συνέχιση της συζήτησης σε κοινό τραπέζι, με στόχο την κατάληξη σε ορισμένους κοινούς στόχους διεκδίκησης, καθώς και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.
Πεποίθησή μας είναι ότι πέρα από τις διαφορές απόψεων, η συμπαράταξη της Αριστεράς, εντός ενός μαζικού κοινωνικού μετώπου, είναι αναγκαιότητα των καιρών και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση του Μετώπου.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!