Δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει πιο αβάν γκαρντ χάπενινγκ απ’ αυτό του δεξιού δήμαρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη! Τι να σου πει η street art και η Ντοκουμέντα 2020, πώς να σε ξεπεράσουν τα «πειραματικά» της Μπιενάλε, όταν ο Λάζαρος Κυρίζογλου κατεβάζει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ένα τάγμα σκουπιδιάρικων νέας τεχνολογίας σε άψογο σχηματισμό και υπό τους ήχους πολεμικών εμβατηρίων! Τρέμουν οι Τούρκοι, τρέχουν τα σάλια των «Μακεδόνων» του Ζάεφ από θαυμασμό και έλξη, ανατριχιάζουν οι Αλβανοί από το σοκ και δέος που προκαλούν τα ολοκαίνουργια τεθωρακισμένα οχήματα! Αυτά τα όπλα μαζικής καθαριότητας για πρώτη φορά εμφανίζονται τόσο δυναμικά και επιβλητικά!

Και τα πλήθη των δημοτών με τα σημαιάκια κατά μήκος των πεζοδρομίων, παρακολουθούν έκθαμβα τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας που πανευτυχείς καταχειροκροτούν τα απορριματοφόρα και το πλυντήριο κάδων που παρελαύνουν δεχόμενοι τα θερμά συγχαρητήρια των ενθουσιασμένων δημοτικών συμβούλων και των άλλων αξιωματούχων που με τις ευλογίες του παπά της ενορίας στέκονται καμαρωτοί σαν να περνάει μπροστά τους η Λοξή Φάλαγγα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Τέτοιες δόξες!

Και η φωνή της παρουσιάστριας γεμάτη παλμό αναγγέλλει πανηγυρικά από τα μεγάφωνα στους πολίτες των Αμπελοκήπων-Μενεμένης: «Αγαπητοί δημότες, περνάνε από μπροστά μας τα 14 νέα οχήματα του Δήμου μας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας euro 6. Τώρα περνάνε τα εννιά απορριμματοφόρα! Και τώρα περνάει από μπροστά μας το πλυντήριο κάδων! Ακολουθεί το καλαθοφόρο! Από πίσω έρχεται το σάρωτρο! Και οι δύο φορτωτές-εκσκαφείς ακολουθούν! Η αγορά τους έγινε με δημόσιο διαγωνισμό με πόρους δύο εκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω ΕΣΠΑ χωρίς καμιά κρατική οικονομική ενίσχυση, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και των δημοτών…»

Ω, τι αγνός πατριωτισμός και τι εθνική υπερηφάνεια, τι ελληνικό πνεύμα και τι λαμπρό παράδειγμα για τους νέους, όλα αυτά που εκπορεύονται από την παρέλαση των σκουπιδιάρικων! Πραγματικά, μια ιστορική στιγμή, ένα μεγαλείο!

Ι.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!